Toysdaily 玩具日報

查看: 18213|回復: 65

[玩具攝影] 終於打到嚟啦 ~ SHF的人造人篇 ~ !

註:各位師兄如果睇唔到相請係webpage刪除「www.
謝謝

終於出到人造人SHF嘅帖啦 ~~ (謎之聲:根本無人期待 . . . )

原本呢 ~ 我就只打算入手人造人18號嘅,點知呢 ~ 最後17號同16號都忍唔到手訂埋啦 ~
跟住呢 ~ 搵埋悟空比達做佈景版喎 . . . 咁就舐嘢囉 . . .
S.H.Figuarts可以話係還原之餘再係可動方面相方取得個平衡。
只係17、18號都叫做係重要角色吖,至少斯路編完咗都仲有得出場無死到,點解又魂shop呀大佬B?

先嚟我嘅最愛18號,龍珠入面少有戰鬥力強爆嘅地球人女性角色。
加上18號嘅成熟美,實在引死我當時仲係血氣方剛嘅我。
同比達第一次隻抽嗰段真係睇到我笑呵呵。

頭髮可換成經典一幕衝前擺動中嘅部件。
因著裙嘅關係,對腳活動受限制就無可避免,但係都係係可接受範圍。

身形比例幾好,雙手可動都無乜問題。
牛仔褸外衣算係咁,係膠膠地,無可能太高要求,合格有餘啦 ~

就咁齋其我都好滿意 ~

背後嘅RR標誌好清析 ~
睇下個圓潤嘅屎忽 ! 完美重現 ~ !!

到個賤格細佬17號出場 ~ 當初睇漫畫時真係估唔到係姊弟關係 . . .

囂張17號,關節好外露,麻麻地好睇 . . .

2樓繼續 :

Cont.

17號個防護罩其實幾霸道 . .. 無限能源再嚟個防護罩絕技 . . .

原本呢 . . . 就想整同18號唔同角度嘅衝跑姿勢,但係就整得好樣衰 . . .
可能又會比某 屎屎BenQ 話姿勢唔係咁擺,所以報定案先。

都係用翻同18號一樣嘅角度好睇D ~

17號個臭串樣算係交足戲 ~

平衡力幾好 ~ 擺款唔用支架無難度 ~

if: 就算悟空無心臟病發,當時嘅實力應該都抽唔贏17、18號聯手 ~

如果當時係比16號搵到悟空,悟空應該都係咁先 ~

鐵甲飛拳 ~~~ (無誤)

地獄閃光砲,  究竟有幾犀飛利? 應該得斯路一個知道 . . .

模疑一下18號扶住大破嘅16號逃走嘅一刻 ~

沒咗部份頭殼嘅頭,唔算話好精細,但都算係有誠意。
可惜之前無買斯路,無得做踩死人頭名場面 . . .

S.H.Figuarts嘅人造人16、17、18號真係唔錯嘅可動玩具,值得收藏 ~
不枉我因為18號落坑 ~ !
好圖

當時也有想齋入18號,不過估計實入埋17/16。所以叫停自己不再開 line.
拍攝不錯,多謝分享。{:1_226:}
{:3_126:}精彩!特效一流{:3_126:}
nela 發表於 7-6-2015 03:52 AM
好圖

當時也有想齋入18號,不過估計實入埋17/16。所以叫停自己不再開 line.

多謝師兄支持  ~ :)
我估唔到入咗一隻18號就舐晒嘢,訂晒16、17號後就入再版超西悟空。
比達價太癲,只好入大通版等再版  . . .
跟住訂埋布羅利(已家應該係叫入咗),  未睇電影都訂鬼埋土豪金菲利 . . .
師兄果斷唔開始果然明智 ~ !
mfleo2010 發表於 7-6-2015 07:05 AM
拍攝不錯,多謝分享。

多謝支持 ~ ~ :^

:) 多謝師兄欣賞 ~~ :love:
頭像被屏蔽
上圖左邊頭髮都往外開花了,頭髮部位沒裝好哦,cc

正確裝法如下

謝謝分享人造人兵團!
我之前都想訂18
如果訂左,起碼入埋悟飯了
所以,師兄入左手真係好
三隻都好正~~~ 都係龍珠 SHF 入面既好物~~~ 十六號再巨型D 就一流了~~~
頭像被屏蔽
玩具 發表於 7-6-2015 10:08 PM
三隻都好正~~~ 都係龍珠 SHF 入面既好物~~~ 十六號再巨型D 就一流了~~~

不懂為何日本18號漲價那麼多,18號有長短腳問題也漲?
光頭~克林也漲了,不曉得日本如何定義哪些要漲?哪些要降?

越來越像股票了!!不知有沒有行,有沒有市?

kiki33 發表於 7-6-2015 10:14 PM
不懂為何日本18號漲價那麼多,18號有長短腳問題也漲?
光頭~克林也漲了,不曉得日本如何定義哪些要漲?哪些 ...

18號可能是女角吧 ? 所以漲價
光頭克林是出得不錯的... 但二選一我仍會選18號...
好掂呀 ! 好似睇電視咁! 一定要比個LIKE! :$
S