Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: batmank

[玩具報告] PLAY ARTS改 TIMELESS WILDWEST BATMAN

jeffloh 發表於 4-6-2015 03:59 PM
Legends Exist Regardless of the Time

Through generations, there has always been a force of justic ...

師兄所言甚是,所以我都唔敢話呢D變種係原設定,尤其是Steampunk成個瘋狂博士咁,只可當作Timeless系列。反而之前的Return of Bruce Wayne在當代的戰鬥造型加了Batman元素仍是可取的。呢D做法可以俾廠商製造更多款式的產品,就如麥花倫的Spawn一樣...
ZION 發表於 5-6-2015 09:35 AM
師兄所言甚是,所以我都唔敢話呢D變種係原設定,尤其是Steampunk成個瘋狂博士咁,只可當作Timeless系列。 ...

return of bruce wayne故事又真係講Bruce被送返了古代, 一路穿梭不同的時代最終返回現代, 我覺得來來去去都係bruce佢自己, 只係因為佢失去了記憶所以先至用返果d時代的打扮. (故事已有晒相關設計) 但playarts呢個, 如之前所說是將唔同的時代加入batman設計上, 所以我先認為兩者無關係. 當然由於大家都係表達唔同時代的Batman所以有相似唔出奇.