Toysdaily 玩具日報

樓主: hillscheung8234

[詢問] 日本・大阪玩具店

twhchan 發表於 2-6-2015 11:25 PM
DenDen Town, 梅田站 Yodobashi

謝謝・・・・・・・・・・・・・・・・・・:64:
wa468402 發表於 2-6-2015 11:46 PM
去日本橋,很多玩具店,新舊玩具皆有,行一日都未必夠

mikepanda97 發表於 4-6-2015 12:01 AM
KidsLand有時新出嘅高達模型都有打折,不過模型本身唔係貴嘢,平少少又拎餐死⋯
Volks&# ...

謝謝各發表過C兄的意見・・・・・・・・・・・:64:
心齋橋美國村 Mandrake 都有驚喜,住得近可每日都走轉.
日本二手野都有寶, 唔知真定假
denniskwong 發表於 10-6-2015 12:47 PM

可能我好彩,咁多年從未在日本買過假野
想多口問一下,各師兄可否指點下東京玩具店指南呢?
victor9673 發表於 11-6-2015 11:38 PM
想多口問一下,各師兄可否指點下東京玩具店指南呢?

上野YAMASHIROYA
秋葉原MANDARAKE
不過最近去過冇咩驚喜
samsam0801 發表於 11-6-2015 03:33 PM
可能我好彩,咁多年從未在日本買過假野

就係聽講日本d二手野都好新淨
小弟 剛在大阪入了2隻2手品:

Mandarake 買左 隻羅白魂 Eva 2號機 (無外盒)
Jungle 買左隻 Shf 電王G

2隻都好新,關節實淨,配件齊
另外,在日本 笨大模型 成日特價,眼見 好多平過香港(當然有啲只是平少少),今次 最有印象在 難波 Lab 1,見MG V高達 特價 4000幾yen,不過淨番一盒,可惜小弟 對模型一般般 ……
花少爺 發表於 3-6-2015 12:36 AM
留名學野,我8月去,想問邊到多dollfie dream現貨買?

新的可去日本橋的volks, 在大街, 很易找. 上7樓天使之里主要賣配件. 你玩開也知d公仔係要參加dolls party或排隊抽籤的, 買到現貨的機會近乎零.
二手/中古品可去心齋橋美國村或梅田Mandarake. 地圖自己上Mandarake網頁找啦.
denniskwong 發表於 10-6-2015 12:47 PM

我最喜歡在日本買特別版土偶, 係香港買又貴又怕有假:(
roystoy 發表於 23-6-2015 03:44 AM
另外,在日本 笨大模型 成日特價,眼見 好多平過香港(當然有啲只是平少少),今次 最有印象在 難波  ...

我我試過池袋LABI買MEGA SIZE AGE1 2000YEN