Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 當年我玩[玩具],現在[玩具]玩我

asaleong 發表於 5-6-2015 01:14 AM
我係果種買玩具番黎會搞一大輪影相的玩家,有時係FB到分享反而無咩人欣賞,D群都被各種土豪一盒二盒限定堆成 ...

堆個d所謂嘆息之牆先好笑,完全唔明佢想做乜?如果係想炫耀我就覺得好膚淺、低俗。

睇盒我洗鬼上網睇咩?我去玩具鋪啦!

上得嚟係為咗睇下玩具 review,睇下件玩具優缺點。  不過而家我上 YouTube 睇好過,呢度太多店東、抄家同炫富高智人。

比玩具玩好有同感,,,,有時只係想買返啲回憶,可惜價格高昂品質又唔係同步好,所以只好郤步,做唔到土豪。

又分享下&#21874;笑料,,,有次係玩具店聽到個男人同玩具老闆吹水,本來無心留意內容,但一句:(比唔起錢就唔好玩玩具啦),令我如雷貫耳,原來我唔屬於佢地的世界......我買玩具用&#22175;玩,唔係比玩具買起我>,<
我諗除左mp 01外

我全部盒連 mp 盒我都要掉左佢

now 全部玩具擺左係公司個倉到,

要搵錢,買層大d樓個模型櫃
凡高 發表於 7-6-2015 08:14 AM
比玩具玩好有同感,,,,有時只係想買返&#21874;回憶,可惜價格高昂品質又唔係同步好,所以只好郤步,做唔到土 ...

"比唔起錢就唔好玩玩具",請問有什麼問題呢?難道飯都唔食都要玩玩具?如果係咁,就真係玩具玩你了。如果咁簡單的事實也足以令你"如雷貫耳",咁你都真係.............:26:

玩玩具講心態. 細個住徒置區, 鄰居一人一隻超合金(我隻巨靈神連飛碟&#21946;順利村吉利市買, 果時賣五十八個四, 重要磥左屋企人幾個月先買比我). 日日&#21946;走廊互撞到花哂散哂, 然後笑騎騎&#25596;落個箱度聽日再玩過. 童年就咁樣過. 如果當年&#21874;合金留到今日就發囉.

依家因為屋企細, 口袋淺. 買玩具重係要計數. (但係得番我自己左手同右手玩.) 真係每隻買左番來一定開盒玩幾日. 然後到有新的就將舊的封印. 隔一排又再&#25886;出來. 保持新鮮感. 有時好羨慕好多師兄識影相屋企又有器材可幫玩具影靚相珍藏分享. 我依家都係得手機傷眼相, 不過自己睇下都好開心. 可惜再唔係以前捨得&#25886;隻金毛獅王一拳撞落去六神個頭度. 然後自己配"磅"一聲, 六神應聲倒地.......
hk小文 發表於 7-6-2015 09:20 AM
"比唔起錢就唔好玩玩具",請問有什麼問題呢?難道飯都唔食都要玩玩具?如果係咁,就真係玩具玩你了。如果 ...

條友講依句&#22050;個意思係,認為&#21874;客唔好理品質同貴價格,出唔起錢的就過主~~(如炒價)
咁都講得出,,,所以先令我震驚&#21867;~~所以我都表明我係唔會比玩具買起我~~~

我個人覺得係睇人, 有d ching話買得當然要開盒玩, 應該個個都覺得好合理,但有時唔係咁易做到,我諗唔開盒既ching都好想咁做但係心態影響行為習慣, 未必可以一時三刻就變成另一種人。正如有d人搵到錢就好識洗錢但有d姑寒財主就要攬住d錢過世先有安全感一樣... (小弟就係果種平價野就算唔識都會照買黎玩, 貴價野或者中意既就收收埋埋唔開盒唔捨得玩驚玩殘果種人)