Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 轉載 S.H.Figuarts藍發比達&破壞神比魯斯

大陸隻超比達再版大陸人都未到手樓上可以咁快到手?
天碼 發表於 3-6-2015 12:20 PM
原來係差到甘,D膠油淋淋 個身表面凹凸不平
依D我真係頂吾順,仲諗住淘隻超比達自改!
感謝師兄報 ...

比你睇下喇....
我真係頂唔順,話OK既師兄我只能夠話真係容忍力十足.......

利申:有正版...
windchung 發表於 3-6-2015 11:01 AM
D膠油淋淋,面相又樣衰,成個身表面凹凸不平

老翻始終都係老翻,唔能夠當正印,丟左落街了

我果隻冇乜事 只係腰鬆左小小
yugi 發表於 3-6-2015 12:21 PM

我見淘X有間有現貨 係正常價黎
ChrisLamXYZ 發表於 3-6-2015 11:45 AM
大通再販都未到港,你買的係咪sdcc啡髮比達?有另一廠都有出,真係無人要; 雞旺3/f全部都係賣佢~型創 ...

我都有買大通超3,關節我都覺ok。

早排大通超3同黑髮連上面都未出,香港竟然有得賣,原來一山還有一山高,可以翻上翻。

至於質素,可以用浪費地球資源去形容。
windchung 發表於 3-6-2015 12:26 PM
比你睇下喇....
我真係頂唔順,話OK既師兄我只能夠話真係容忍力十足.......

嘩,真係睇得出D膠油淋淋!
最頂吾順D玩具黐立立,情願掉左佢
yugi 發表於 3-6-2015 12:21 PM

又唔係第一次出...朋友轉讓唔係好出奇既事掛...
總之有咩意見都講晒,大通真係唔買都罷
如果咁都話接受到,咁恭喜晒,份人知足係好事。
不過膠呢家野唔靚真係會有野揮發影響健康
windchung 發表於 3-6-2015 04:14 PM
總之有咩意見都講晒,大通真係唔買都罷
如果咁都話接受到,咁恭喜晒,份人知足係好事。
不過膠呢家野唔靚 ...

雖然我都覺得大通D 質素好一般 但係 8X人仔貨 你仲想點? 咁高要求 比2K買 B記囉 要求高 又想平 真心笑左:x
windchung 發表於 3-6-2015 04:11 PM
又唔係第一次出...朋友轉讓唔係好出奇既事掛...

朋友轉讓,現在香港市面唔係有特別渠道應該買唔到~XD初版,雖然我都係上月入;仲有撓抱手送

前排見比洛平,買咗自己第一隻正版龍珠SHF; 但感覺消光物料都幾重手,感覺鞋鞋地; 自己唔覺對健康唔會無害。大通的感覺就似齊砌的高達模型,有D位消光不足; 表面較滑,似無上色的原膠料; 但又未至於D油淋痴痴,不過大陸玩具係清潔時最好唔好用酒精; 可能無咗表面的保護層,都會變得淋痴痴
pc寂靜 發表於 3-6-2015 05:02 PM
雖然我都覺得大通D 質素好一般 但係 8X人仔貨 你仲想點? 咁高要求 比2K買 B記囉 要求高 又想平 真心笑左: ...

我一早買左正版,我一早話左我買黎係為改野,但d件既質素係連噴既價值都冇!
加上而家又話有改色版翻出,8x人仔丟落海睇下水花好過

根本就唔係質素一般,係垃圾級。
ChrisLamXYZ 發表於 3-6-2015 06:05 PM
朋友轉讓,現在香港市面唔係有特別渠道應該買唔到~XD初版,雖然我都係上月入;仲有撓抱手送

前排見比洛 ...

比古洛應該係正版之中,比較差o個堆,d髮型係明顯用左同以前唔同既膠
iorik 發表於 3-6-2015 03:42 PM
我都有買大通超3,關節我都覺ok。

早排大通超3同黑髮連上面都未出,香港竟然有得賣,原來一山還有一山 ...

型創哩間直頭直番笨大完全不作任何修改,由盒到隻公仔; 但色水同關節都同垃圾無異,初頭見黑髮悟空都有d心動,但見膚色有染色同d眼印咩哂; 其餘的超三同啡髮比達可以睇一睇就放番低。

大通粗玩算係唔差,鬆的問題都係集中腰同臀; 知道點拆其實令佢緊番係唔難:DD

可能超比係大通第一次出,質素難免有缺陷; 或者對比笨大第一隻出超西悟空都係麻麻地,剛剛再三販的版本; 普通的評價都講唔上。初頭大通超一悟空個個話出黎做乜,但而家變咗平民sdcc; 當然要同黑髮悟空換身先似:D

其實大通質素真係好差
唔係話幾十蚊要求佢正版咁靚
但佢的確真係只有幾十蚊質素 + 我諗每個人都有個下限卦
唔通真係幾十蚊買垃圾都要維護佢咩...
大通質素呢...
係絕對破左我下限的...

果位巴打買大通黎改野既相我係睇過的...
玩具 發表於 4-6-2015 12:13 AM
其實大通質素真係好差
唔係話幾十蚊要求佢正版咁靚
但佢的確真係只有幾十蚊質素 + 我諗每個人都有個下限 ...

浪費左我噴野時間...真係突破下限
去食個開心樂園餐換舊玩具冇咁激氣