Toysdaily 玩具日報

感動重生,超合金魂GX-35 Walker Gallia

原文章由 Vince 於 15-5-2007 04:47 PM 發表

我都係 支持者 wor ... :cool:
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=13013

原諒我有老人痴呆~~~漏左您tim~~~:p
原文章由 redfish 於 15-5-2007 05:12 PM 發表

不過又有可能就係您等佢跌個次先:he:

我估今次都係插水多,其實笨大可以返少d貨,咁咪可以等個價穩定d~~~~:DD
對不起無睇過,所以平都唔會買.
對呢隻嘢冇印象, 個外型唔多吸引! 比我寧願要太陽之牙喇! :!
原文章由 gt3ian 於 15-5-2007 02:30 AM 發表
Nice pix!!  Thx!

原文章由 EMS 於 15-5-2007 09:45 AM 發表

原文章由 玩具雞虫 於 15-5-2007 09:08 AM 發表
多謝大大放毒....哈哈...已入了!!

原文章由 黑色三連敗 於 15-5-2007 01:20 PM 發表
呢隻一早入左啦~~~不過大大d圖好毒~~~:no:
呢隻雖然個外型"薯"d,不過睇睇下就覺得ok~~~而且活動能力高~~~不過自己唔係佢fans~~~:shy: (我估只有walker大大係佢支持者) 唔知隻Iron Gear會唔會又好似佢 ...

多謝晒你地回應及支持喔,我都知好多人—早買左黎玩,自已其實猶疑左好耐,想買又想儲錢(買其他野…),後來見到特價後才決定買下來…value for money,駛錢都可以駛得心安理得。:DD

原文章由 Tachikoma 於 15-5-2007 02:52 AM 發表
近呀!此set我也収了。期待I am基也 不過等跳樓價先 28R都超正呀 你今日敗左未呀?

咁貴,點買得起呀…:cool: 不過有買普通色版囉 (又係特價品:shy:)

原文章由 tonytoy 於 15-5-2007 03:06 AM 發表
幾錢收咖?我想知道特價究竟平成點!吾該曬!

5算計已經可以叫平,我是低于5算入的…

原文章由 Douglas.M.Saint 於 15-5-2007 09:01 AM 發表
With "heart" explanation!  I love your post very much~  Thx brother!  :)

多謝你呀Douglas.M.Saint,上次有你鼓勵(相機事件呢…),今次又見你支持,好開心。:)

原文章由 Vince 於 15-5-2007 09:51 AM 發表
十分好的一篇 REVIEW ... ha ... 係唔係因為平左所以多人入反呢 ?!  

好明顯係喇,我咪係其中一個邊緣少年被拉落海囉…:ice:

原文章由 warxv 於 15-5-2007 11:41 AM 發表
好精彩介紹同相片.
現在回看其實舊版在當年質素已經很好了.

多謝晒warxv,其實回看當年HCM既Gailia質素很高,由包裝到QC亦比現今玩具好很多(用發泡膠托的,不是吸嗦或紙皮。),夾口同裝嵌等等都好高水準,可惜是全膠的,質感爭少少。我有個習慣,唔鐘意加改玩具完成品 (如果玩改裝多數會另買一盒),就是為了日後回看可以真實感受當年玩具的味道。

原文章由 redfish 於 15-5-2007 11:18 AM 發表
不過連續兩次戰鬥機械都搞成咁, 之後Iron Gear又咁大隻, 多數要成2萬日圓, 正常價有幾多人肯買, 有幾多水貨商敢正價返貨, 瑞記又敢落幾多?

原文章由 Vince 於 15-5-2007 12:15 PM 發表
唉 ... 鬼叫佢係香港原全冇人氣咩 ... 如果唔係 機戰出過 佢 ... 相信識既人會更小 ... :die:

原文章由 redfish 於 15-5-2007 05:12 PM 發表
不過又有可能就係您等佢跌個次先:he:

唔高於6算我就會考慮。香港市場好細,好難做,看看我此貼,亦有人不認識這設計所以不會買的說。無怪,如果唔出新版卡通片如大空魔龍、超獸機神、鋼鐵神jeet等等,又有多少年青人會留意這些早期作品呢…不認識就不會考慮買,一般人都會這樣的,但我就不會;有好多玩具我買時都唔知佢係咩…但只要設計吸引就會留意,如revoltech overman ,武裝神姬,同埋呢只戰鬥機械,我都認識好少,不過唔理咁多,最多遲d找回資料及卡通看看…

原文章由 原罪 於 15-5-2007 04:22 PM 發表
喜歡漫畫式的圖:)
不過這系列我不好:shy:

呵呵,唔玩都黎回應呀?多謝支持喔:)

原文章由 Vince 於 15-5-2007 04:47 PM 發表
我都係 支持者 wor ... :cool:
http://www.toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=13013

係喎,我都miss左你個post添,如果一早見到你個post可能我唔駛考慮咁耐喔:cool:
原文章由 so6 於 15-5-2007 07:00 PM 發表
對呢隻嘢冇印象, 個外型唔多吸引! 比我寧願要太陽之牙喇! :!

合金魂未出太陽牙喎;如果太陽牙出既話我都會考慮買既,但唔會影響我買 walker Gallia囉,完全兩回事。

原文章由 lukyuet 於 15-5-2007 05:44 PM 發表
對不起無睇過,所以平都唔會買.

嗯,典型香港人…:cool:
買唔買同睇過未,無須要掛勾,或者改為  "唔鐘意個設計,所以唔會買。"
咁樣反而更直接更易理解喔。

[ 本文章最後由 nakeman 於 16-5-2007 12:28 PM 編輯 ]
GX28&35我都覺得太小支,不收。接下來的GX38很大支,二支!
原文章由 bob2007 於 24-5-2007 09:42 PM 發表
GX28&35我都覺得太小支,不收。接下來的GX38很大支,二支!

你用的是什麼方言呢?
最後一句看不懂喔。
嘩 ! 点解我會miss咗呢個post ??!
變身連環圖好熱血啊!!
About 28R,個人認為,如非死忠,實不屬"非入不可"之品~~ ( 不過我係死死死死忠:DD )
遲D 可能出GX-35R 都唔奇架....一set 吖嘛....死未?:DD .....只怕會出埋38R就大件事咯 !:ice:

private message to Bandai :
.....阿Bandai , 不如隻GX 38 Irongear 一出就出啞色啦..... :^
原文章由 WalkerMachine 於 25-5-2007 09:29 AM 發表
嘩 ! 点解我會miss咗呢個post ??!
變身連環圖好熱血啊!!
About 28R,個人認為,如非死忠,實不屬"非入不可"之品~~ ( 不過我係死死死死忠:DD )
遲D 可能出GX-35R 都唔奇架....一set  ...

謝謝大大欣賞喔:shy:

其實變型漫畫有續集,不過無唸過介紹(因為唔識佢係邊個…)
響呢度post埋,睇下邊個識佢就介紹下喔…

頭像被屏蔽
這個post很正, 多謝大大, 我是它的fans, 所以一早便入了, 但是買回來, 看到個頭花了, 很:sad:
原文章由 nakeman 於 25-5-2007 01:46 AM 發表

你用的是什麼方言呢?
最後一句看不懂喔。

GX38因為很大,又可變形,所以我會買二組,看懂了嗎?????
原文章由 bob2007 於 26-5-2007 02:27 AM 發表

GX38因為很大,又可變形,所以我會買二組,看懂了嗎?????

喔…原來兩支=兩個…
28和這支都太小,不能滿足我!
ahaha...nice post...very entertaining...