Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Hottoys AOU War Machine Mk II 貨不對辨?

rrhk2013 發表於 26-4-2015 08:30 PM
由於我唔想打草驚蛇, 所以未有結果前我唔會話比大家聽,
(其實聽ching語氣, 我有結果都係唔會話你聽, 你 ...

絶対支持C兄、無要求唔好買HT,買隻幾魚果D就OK la。
叫人唔好太認真果D,収 la!
有理ching,今次full pay但改印花吾通知客實在令有第一版而再買既失望…
U-KNOW 發表於 27-4-2015 03:38 AM
一隻頂盡 $ 6XX 一隻開價已經 $ 18XX 點樣比較?

我意思Bandai都取唔到Logo License,可能HT都真係取唔到Logo License,anyway,今次HY真的有欺騙消費者成份...
又唔見Bandai隻SHF WM 2印哂logo做sample,樓主,實扑你!

咁樣睇法,咪即係wm mk2 1.0先係跟電影造型出?

好彩冇因為2.0而放咗隻1.0啫。。。。。

之前一公佈2.0 ,個個即放1.0 ,見人放$1400都仲有人壓價。
嘻… 原來2.0先係錯版
天蠍座 發表於 27-4-2015 02:15 PM
咁樣睇法,咪即係wm mk2 1.0先係跟電影造型出?

好彩冇因為2.0而放咗隻1.0啫。。。。。

哈, 我就無咩所謂,堅鐘意新隻色。不過鐘意sample個logo多d姐....:help:
其實而家出個版,跟著俾人落訂,係一般商品做法,通常會響訂貨個宣傳單張會寫,最終製成品可能有出入,圖片僅供參考之類嘅字眼
roywong 發表於 28-4-2015 08:31 AM
其實而家出個版,跟著俾人落訂,係一般商品做法,通常會響訂貨個宣傳單張會寫,最終製成品可能有出入,圖片 ...

我估E+既問題係, HT係開訂時, 大貨應該都已經造緊, 甚至已經攪掂晒。但DISPLAY個版都同大貨不同, 有故意隱瞞之嫌。
roywong 發表於 28-4-2015 08:31 AM
其實而家出個版,跟著俾人落訂,係一般商品做法,通常會響訂貨個宣傳單張會寫,最終製成品可能有出入,圖片 ...

問題係HT出ad到出貨不足兩星期,
根本批貨就已過qc同做起, 但HT仲用個
美軍logo離出ad同做display叫人落全訂:angry:
原因何在?

知唔知一個杯麵廣告多隻蝦都可以比人告,
仲可以要求商品同廣告一致.
sabaoth 發表於 28-4-2015 09:11 AM
我估E+既問題係, HT係開訂時, 大貨應該都已經造緊, 甚至已經攪掂晒。但DISPLAY個版都同大貨不同, 有故意 ...

Bingo! This's exactly the way I wanna tell!

唔明白咁貴買件野,唔岩有錯處,會俾人話有投訴係唔應該,呢度最好日日係度唱好你就好喇~
人地 sideshow 都冇問題,真不知道他什麼版權,版權講係咁講,到底係咪人為做錯又係另一回事
http://www.sideshowtoy.com/whats-new/war-machine-maquette/
https://www.youtube.com/watch?t=25&v=upNc8cH6cfo

錯就要認
我支持樓主
black version ... nice nice nice !!!

其實好唔中意D 人成日話"玩具啫~~使乜咁認真!"
係! 大家價值觀唔同, 我唔怪你, 但呢句說話真係令我覺得好反感!!!!!
我想話, 認唔認真, 係睇你有幾在乎嗰樣野啫!!!
我一直都覺, HT d 版同大貨既質素係有明顯既出入, 尤其係塗裝上色!!!
ilovetoys 發表於 28-4-2015 11:47 AM
其實好唔中意D 人成日話"玩具啫~~使乜咁認真!"
係一大家價值觀唔同, 我唔怪你, 但呢句說話真係令我 ...

無錯,係有要求先玩HT, 過千蚊一隻你估平呀

果d冇要求嘅人去玩孩之寶嘛