Toysdaily 玩具日報

[原創][制作分享]+[玩物情景]玩具合成照 - 新相@p5 (百式)

頭先睇過, 原來佢有個生活照組, 我唸其他大大都可以試下參加. :^
第三張正,,,,,revised 果張都正......
我的眼已經改造左(加裝望遠鏡再加自動曝光,,,,,,後面星雲我對眼周不時都見到..........如果維港冇左光害,,
我晚晚都見到.................><!!
so good
一家四口, 齊齊整整, 去自由行.  :^ :DD

good!!好有心機去退地。只不過主角和地下有少少不是很match.若果草地有少少shadow可能會好D。加油!!
原文章由 darthvader77 於 2007/5/18 18:41 發表
good!!好有心機去退地。只不過主角和地下有少少不是很match.若果草地有少少shadow可能會好D。加油!!

多謝大大指點! :)
原文章由 NeoZeon 於 18-5-2007 06:27 PM 發表
一家四口, 齊齊整整, 去自由行.  :^ :DD

好可愛∼∼
不過光源有少少唔夾,同埋做番個同光源夾&#22021;影就靚唒啦!
原文章由 Belial 於 2007/5/18 23:25 發表
好可愛∼∼
不過光源有少少唔夾,同埋做番個同光源夾既影就靚唒啦!

多謝妹妹意見. :^
因為佢地唔可以走出房間, 所以唔可以幫佢地開壇打燈影相. :(

[ 本文章最後由 NeoZeon 於 19-5-2007 02:10 AM 編輯 ]
呢兩日濕都飛起, 想開筆噴下野都唔敢.  :ice:
見冇乜好做, 就搵隻 HGUC Z'Gok 出黎影下相, 做下合成照. :*
本來想用隻 FIX, 不過可動性竟然唔及一隻 HGUC. (定係我唔敢扭佢? :?)
請各大大狠評丫唔該. :^

原文章由 NeoZeon 於 23-5-2007 04:25 AM 發表
呢兩日濕都飛起, 想開筆噴下野都唔敢.  :ice:
見冇乜好做, 就搵隻 HGUC Z'Gok 出黎影下相, 做下合成照. :*
本來想用隻 FIX, 不過可動性竟然唔及一隻 HGUC. (定係我唔敢扭佢? :?)
請各大大狠評丫唔該. :^

ht ...

後面係海呀???:?
如果d雨可以做幼少少就好喇...

仲有好苛刻既要求, 就係機體上都要加雨水, 就prfect~~!!:shiny:
原文章由 香港人 於 2007/5/23 04:31 發表

後面係海呀???:?
如果d雨可以做幼少少就好喇...

仲有好苛刻既要求, 就係機體上都要加雨水, 就prfect~~!!:shiny:

係海黎. 天黑黑做睇得唔係咁清. 不過唔清好過清, 個海 render 得唔係咁好. :(
我都想加雨水係機體上面! :shiny:   不過未識. :die:
我會試&#21523;再做幼少少 D 雨. 因為開頭唸住做 out focus, 所以俾佢小小濛. :(
nice
thx again
得罪說一句FEEL 不到是海底(希望你不要介意。),大大不妨找一些海底的實景來參考來製作可能會好好多!!加油。
原文章由 darthvader77 於 2007/5/23 17:50 發表
得罪說一句FEEL 不到是海底(希望你不要介意。),大大不妨找一些海底的實景來參考來製作可能會好好多!!加油。

後面係海面, 唔係海底..... :die:
隻蟹剛剛上岸, 可能我做得唔係咁似. :(

[ 本文章最後由 NeoZeon 於 23-5-2007 07:10 PM 編輯 ]
多口講下意見...希望唔好介意...:shy:
角度唔太配合....引致背景平面左d....冇左立體感....雨的效果都ok..但相比ms之下...太大滴水..
雨的層次唔夠....若ms濕身就更配合
加油~~:)

[ 本文章最後由 MAX 於 23-5-2007 07:15 PM 編輯 ]