Toysdaily 玩具日報

[原創][制作分享]+[玩物情景]玩具合成照 - 新相@p5 (百式)

原文章由 NeoZeon 於 14-5-2007 10:12 PM 發表

收到收到! :)
經過大大神 mouse 一揮即刻正左好多! :shiny:

互相交流,不用客氣呢!!比d心機再玩多D!!:shiny::shiny:
last 那一張,機身的光位和背景不合
如果不去深究是沒問題的
只是會給人格格不入的感覺

話說回來,現在很多平面廣告也是隨意合成
背景和主體的光源完全不同也有
感覺普羅大眾也接受到
所以剛剛說的樓主也可以不理 :shy::DD

繼續加油吧!期待你的作品:)
Thanks for sharing!
原文章由 iam46709394 於 2007/5/15 10:20 發表
互相交流,不用客氣呢!!比d心機再玩多D!!:shiny::shiny:

當然會玩多 D 啦! :shiny:
好鬼好鬼正...
不論係圖 or 模形既上色 都...very good :shy:
部模型好正,點整個效果架:?
原文章由 sirbine 於 2007/5/15 16:10 發表
last 那一張,機身的光位和背景不合
如果不去深究是沒問題的
只是會給人格格不入的感覺

話說回來,現在很多平面廣告也是隨意合成
背景和主體的光源完全不同也有
感覺普羅大眾也接受到
所以剛剛說的樓主也可 ...

我都覺. 不過相係之前影落, 之後再找來一些 background,
所以做成唔 match 的感覺. 下次會搵左 background 至去
影相, 希望可以好 D. :shiny:
原文章由 Legohoyin 於 2007/5/16 00:25 發表
部模型好正,點整個效果架:?

主要用 washing 同乾筆來造. :^
其他大大俾左好多寶貴意見, 希望下以可以再做好 D. :shy:
原文章由 NeoZeon 於 14-5-2007 05:50 AM 發表
我 photoshop 唔係咁好, 不過見各位大大玩得咁開心,
等我又學人玩下先! 請各大大俾 D 意見, 狠評丫唔該. :shy:

你咁都叫PS唔係咁好?!!:^
純粹個人意見:你啲模型嘅finishing好到比起整張構圖更吸引我的注意呢∼∼:DD
得閒post多啲作品出嚟睇啦∼∼
大家一齊開開心心玩CP∼∼:)
頭像被屏蔽
原文章由 Belial 於 2007/5/16 23:43 發表
你咁都叫PS唔係咁好?!!:^

PS 我只係識 D 皮毛野, 一到做 effect 就唔知點算好. :(
純粹個人意見:你D模型既finishing好到比起整張構圖更吸引我的注意呢∼∼:DD

多謝妹妹讚賞. :shy:  以後構圖會比心機 D. :DD
得閒post多D作品出黎睇啦∼∼
大家一齊開開心心玩CP∼∼:)

一定一定. :shiny:
原文章由 squareone 於 2007/5/17 00:19 發表
第一二張我最like!! 比心機...繼續post多d靚作品:shiny:

一定會, 已經唸緊下次個 topic. :shiny:
I support!:):*

[ 本文章最後由 Gundam@EFSF 於 17-5-2007 11:54 PM 編輯 ]
原文章由 Gundam@EFSF 於 2007/5/17 13:08 發表
COOOL!  Go Canon X Gundam competition!

唔係講笑, 小弟真係未入流. :cool:
等我再苦練下先啦. :^
原文章由 Gundam@EFSF 於 17-5-2007 01:08 PM 發表
COOOL!  Go Canon X Gundam competition!

NeoZeon兄,真係試下ar!
我支持你呀!