Toysdaily 玩具日報

[詢問] 上年米青開訂

williamhychan 發表於 21-4-2015 03:41 PM
上亞瑪遜睇過,MP10暫時睇依舊5/31出貨,MP 12 & 14跟本冇講出貨期

有一點要指出
訂單上仲註明埋日圓價格

但我依稀記得開訂時係指一五年三月及四月分別(MP10, MP12及14)發貨

已經係去年五月, 足足近一年:!
遊俠 發表於 21-4-2015 07:48 PM
有一點要指出
訂單上仲註明埋日圓價格

精粉一年前已再開訂我就不清楚,但我係一扭訂MP10,正是大約去年尾今年頭,突然傳出再販消息,多間店鋪也正式開出訂單,我才出手,
williamhychan 發表於 21-4-2015 10:02 PM
精粉一年前已再開訂我就不清楚,但我係一扭訂MP10,正是大約去年尾今年頭,突然傳出再販消息,多間店鋪也 ...

米青係官方未有任何公布, 全世界未開訂情況下開訂

世紀大X局??:!

:!
遊俠 發表於 21-4-2015 07:48 PM
有一點要指出
訂單上仲註明埋日圓價格

當時果張LIST係網上流傳,孤仔既員工話係流料

MP 10 後尾話再販時既宣傳圖係同隻 COMBINE WARS MEGATRON 拍埋一齊,標榜呢兩隻一樣高度
mudwk 發表於 21-4-2015 10:40 PM
當時果張LIST係網上流傳,孤仔既員工話係流料

MP 10 後尾話再販時既宣傳圖係同隻 COMBINE WARS MEGATR ...

當年張訂單係米青堅開訂(並非流傳)
好多人訂咗
頭像被屏蔽
遊俠 發表於 22-4-2015 12:33 AM
當年張訂單係米青堅開訂(並非流傳)
好多人訂咗

個 information source 唔係堅呢,

孤仔唔係話米青流料,係話個 information source 流料,假野

米青一早知衰左架,不過收太多訂返唔到轉頭,咩係度等運到希望TT真係再販嘛。宜家等到隻MP10,至於其他......今年內機會微啲,等出年啦
mudwk 發表於 22-4-2015 09:08 AM

孤仔唔係話米青流料,係話個 information source 流料,假野

唔係呀,唉!隻mp14 真係凍過水,點抈,退返錢比我追其他野算啦,過份!
第一次開訂貴左, 係咪可以叫佢減番做第二次訂的價
mudwk 發表於 22-4-2015 09:08 AM

只能講
錢, 並唔係咁賺
其實係咪要賠番d 利息呢
床上的波兒 發表於 23-4-2015 12:00 AM
其實係咪要賠番d 利息呢

以MP12同14嚟講

可以講係遙遙無期

照理應該賠償:!

:!:!
如果佢再唔退款就去消委會度投訢!
已去信消委會投訢,口口口等收信啦!!!
依架消委會邊有用架...如係用商品說明條例...去海關搞開case的...