Toysdaily 玩具日報

查看: 7025|回復: 31

[玩具報告] Fight Club 補充評論+加圖P.2

今天友人自遠方來,一齊Window Shopping手滑就入了。要儲錢千萬不要Window Shopping; 也不要和同我吹水…
其他圖: http://figurehobbyclub.tw/forum/ ... 017&_dsign=212c102f
這隻性價比超吸引! 買一送一個BODY。隨盒有兩套衫和兩個頭。
[/IMG] [/IMG]  

另一套衫、鞋。沒時間著了,留待下一回吧!
[/IMG]  [/IMG]  

另一個頭!

對比,光頭更像,但明明是同一個模…. 可能戴了眼鏡就超像了!  
[/IMG]

[/IMG]

眼鏡、煙頭、眼鏡等小配件,讚!
[/IMG]

[/IMG]

我記得戲中是緊身衣,這價位我接受。至少質料像。
[/IMG]  [/IMG]

----------
可動測試:

手肘只可屈至45度,可惜… 但BODY玩上手有耐操BODY的感覺,關節緊實! 但頸雖像包膠,卻是硬膠不可動呢~
[/IMG]
因衣物限制,提腿就是這極恨。也算不錯了…
[/IMG]

[/IMG]
欠一把手槍,但這是小問題,今天能與眾友人吃飯又有斬獲,可喜可賀呢!
[/IMG]
好物,我都想買,未知價位如何????
我團購$1180 一套, 抵玩之作
聽日如有時間影相出文
頭雕唔錯,換個body更正:78:
kkkso04010 發表於 18-4-2015 11:17 PM
好物,我都想買,未知價位如何????

也是一牛一魚左近. 這價位兩樣野非常OK
kelvinbm 發表於 18-4-2015 11:23 PM
我團購$1180 一套, 抵玩之作
聽日如有時間影相出文

期待. 咁團購貴LU...................
rx78man 發表於 19-4-2015 12:36 AM
頭雕唔錯,換個body更正

怕色差. 遲D拿個死人頭去配包膠BODY
rx78man 發表於 19-4-2015 12:36 AM
頭雕唔錯,換個body更正

怕色差. 遲D拿個死人頭去配包膠BODY
面相不錯。
拍攝不錯,多謝分享。{:1_226:}

Sorry Darknight 兄,和你 comment 相反,我覺得佢出得算好差。

第一頭雕唔似,重有件皮褸隻色完全唔啱,我自己染過色。

對紅皮鞋完全錯款。

件毛毛衫係黑白毛,唔係全黑色。

又最重要嘅 Oliver people 紅色眼鏡又冇,另外圓型嘅又冇 detail . 參考下 Rainman 嗰 set.

另外條藍褲有紅銀車邊,又冇咗。

廠商完全唔做資料搜集,令人失望。
我只係唔開心,新廠第一炮,欠嗰DD都唔出好D。
差點要入手, 現在看頭雕沒官圖好看
那背心怪怪的, 上半身太鬆, 下半截又似斷層(素体影響?)
RRAAYY 發表於 19-4-2015 11:09 AM
Sorry Darknight 兄,和你 comment 相反,我覺得佢出得算好差。

第一頭雕唔似,重有件皮褸隻色完全唔&#2 ...

不能同意更多, 其實已睇埋樓主fhc啲相, 但真心覺得哩套野以而家玩家嘅要求計真係出得幾差。除咗價錢, 真係無麥亮點。另外嗰兩個頭雕係吾同模黎, 雖然兩個都吾似。
我都有入呢set,睇網上官圖時好吸引令我立即訂了,但早兩天取貨時,真的相差很遠,特別係頭雕上色好差!
FC公仔 本來就出得少 官方羅唔到版權 無版權 都只有幾家 RANINMAN 兄弟工作室 iminime 加埋依家這家廠 如果講最似 我覺得iminime出得最似的 做衫認真
配件算多 系body同手型差 上色都馬馬虎虎過得去 不過現在價格炒得幾貴 rainman的較為卡通風 但幾乎是最早出 現在價格都天價 而且難得一見 兄弟出個只 簡直就系臨記黎 無一樣可取 現在多一個廠出品都算OK過得去 叫多個選擇啦 頭雕我覺得做得稍微囂張一下就好 比較貼近劇情設定
RRAAYY 發表於 19-4-2015 11:09 AM

第一頭雕唔似,重有件皮褸隻色完全唔&#2 ...

平是皇道。 我唔要求咁多LU. 我覺光頭似過頭髮好多... 唔知點解呢

不過小配件要對比套戲我先記得係點. 無紅眼鏡係可惜D...