Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 純文字:Avengers 2 復仇者聯盟2 電影懶人包 (不含A2劇透)

睇到呢度笑咗:p

'Jane Foster:Thor的情人,Luke和Leia的母親,外號黑天鵝,種有一盆栽'

仲有個暗殺師父叫Leon,Leon後來同Gotham警察局長Gordon同歸於盡:he:
numan123 發表於 17-4-2015 01:50 PM
睇到呢度笑咗

'Jane Foster:Thor的情人,Luke和Leia的母親,外號黑天鵝,種有一盆栽'

我都覺呢段最有趣{:1_374:}

Leon {:1_203:}

非常喜歡 Natalie Portman。少有可以演出內心戲又有甜姐兒氣質既 artist
numan123 發表於 17-4-2015 01:50 PM
睇到呢度笑咗

感謝樓主無私奉獻:handshake:

再加

'Jane Foster:Thor的情人,跟天行者有染,Luke和Leia的母親,外號黑天鵝,種有一盆栽':DD
The Incredible Hulk

片尾第一次出現Tony Stark, 佢去酒巴搵將軍講有關Avengers,
不過呢個應該係bug, 因為之後發展係N. Fury做統籌o既...

另外考下大家, 在CA2裡, Tony Stark出過一幕,
知唔知係邊幕?
rrhk2013 發表於 17-4-2015 09:59 PM

片尾第一次出現Tony Stark, 佢去酒巴搵將軍講有關Avengers,

演算法...{:1_203:}
rrhk2013 發表於 17-4-2015 09:59 PM

應該唔算係bug, 因為stark本身同general有軍火交易(音波炮), 過去吹下水好正常, 以stark性格...比人招復仇者d咁型嘅事周圍同人講都唔出奇{:1_374:}

可以具體d講邊幕或幾時發生嗎?
你咁講我唔係好確定你講o既
同我睇到o既係同一幕.
marveldchero 發表於 17-4-2015 10:06 PM
應該唔算係bug, 因為stark本身同general有軍火交易(音波炮), 過去吹下水好正常, 以stark性格...比人招復 ...

我覺得係bug o既原因其中包括time frame問題,
IM1 Tony Stark已其決定唔做軍火生意,
而Avengers概念係o係IM2 由N. Fury題出,
雖然IM1 Agent Phil都留左伏線,
但點插都好難將Hulk片尾插落任何一個時段之中...
rrhk2013 發表於 17-4-2015 10:11 PM
可以具體d講邊幕或幾時發生嗎?
你咁講我唔係好確定你講o既
同我睇到o既係同一幕.

應該係演算法準備瞄準殺人果幕?:58:
rrhk2013 發表於 17-4-2015 10:16 PM
我覺得係bug o既原因其中包括time frame問題,
IM1 Tony Stark已其決定唔做軍火生意,
而Avengers概念係o ...

但IM1片尾Fury有搵Stark傾avengers喎~:76:
marveldchero 發表於 17-4-2015 10:19 PM
應該係演算法準備瞄準殺人果幕?

Bingo Bingo Bingo:78:
marveldchero 發表於 17-4-2015 10:20 PM
但IM1片尾Fury有搵Stark傾avengers喎~

咁無問題丫, 因為要帶出CA1同IM2嘛,
同hulk有咩關係, 而且都係果句IM1後Stark已經
唔再造軍火生意, 比左hammer.

你意思hulk片尾係發生o係IM1片尾之後?
rrhk2013 發表於 17-4-2015 10:50 PM
咁無問題丫, 因為要帶出CA1同IM2嘛,
同hulk有咩關係, 而且都係果句IM1後Stark已經
唔再造軍火生意, 比 ...

當然啦~
時序跟番上映日期嘛!

首先多謝大家回應~  大家覺得有用就好了 :35:

關於Hulk片尾,Stark同General Ross傾野一段:

- World Security Council,即係一班成日咬住SHIELD/Nick Fury麻煩政棍,知道有Avengers Initiative,係將有d有特別能力既人組織起黎既計劃。
- Hulk電影中果個英軍Marine奸角,Blonsky,咪接受左注射成為Abomination既?被Hulk收拾後,就比General Ross還押監管。而World Security Council,認為Bruce Banner係禍端Blonsky係戰爭英雄,就希望SHIELD收呀Blonsky成為一員。
- SHIELD知道呢條友咩料,梗係唔想啦。但政棍,好煩架嘛。
- 咁點呢?Phil同Jasper (總之係SHIELD agents啦)諗倒,要General Ross唔放人。要激嬲佢。點先可以惹得General Ross火?就係要搵個冇禮貌、自大、無大無細、等既人去同General Ross傾,咁就一定傾唔成...

所以Stark去搵Ross,牌面係去傾Blonsky入Avengers。

附注:以上解畫,係Marvel One-Shot:Consultant短片劇情,所以齋睇電影片尾,會唔知來龍去脈。

我今日真係學到好多嘢{:1_211:}