Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 日網訂獅子座神聖衣之不快事件, 各師兄要小心!

NY 我都試過出事

話說有次 pre-order 野,quote 我 2000yen運費,到出貨突然話計錯數要我俾多 1500 yen運費。
我投訴左幾次都係話 unable to solve。

自此 black list 佢

嚟緊有隻 robot 魂 penelope,大家小心,NY就咁計好似平過孤仔國寶訂,分分鐘可能又計錯運費。(隻野肯定好大盒)
荷里玉 發表於 16-4-2015 02:47 PM
錯一定係佢, 我都棯下方法睇下有冇得申訴, 但佢向日本申訴又煩, 唯有向各大平台唱衰佢! 因道理向我度!

NY一向出名衰,炒訂兼客戶服務極差...
mudwk 發表於 16-4-2015 02:49 PM
NY 我都試過出事

話說有次 pre-order 野,quote 我 2000yen運費,到出貨突然話計錯數要我俾多 1500 yen ...

原本有咁多師兄都中過招, 真係唔出POST都唔知!
人仔貓 發表於 16-4-2015 03:47 PM
NY一向出名衰,炒訂兼客戶服務極差...

日網黎講, 阿美同2000-1好好多
NY即是邊間??

我在Ami、Hobbysearch、HLJ、Amazon都訂過或者買過嘢,冇試過出事(當然QC不合,就跟他們無關)。
gazza1211 發表於 16-4-2015 04:23 PM
NY即是邊間??

我在Ami、Hobbysearch、HLJ、Amazon都訂過或者買過嘢,冇試過出事(當然QC不合, ...

NY即是nippon-yasan
頭像被屏蔽
him927 發表於 16-4-2015 04:49 PM
好冇保障, 但係日網訂魂限好似得佢有。

係呀, 但魂限而家HK好多舖都有得訂而且長開, 所以都唔駛去NY訂

多謝師兄報料,又知多間呃人既黑店!
呢間野我無買過野都知鬼啦,外國好多玩家中伏。
我就長期幫襯佢D魂限野,冇辦法人唔系香港,不過咁耐以黎都so far so good, 佢地寄野都好快同埋個價比其他日網要平,有時D大貨個價同ami有得揮....今次系佢地問題,不過冇辦法貨系佢手話個system錯paypal都應該奈佢唔何,最多系退錢俾你囉,佢D貨大把人買,特別系南美果邊,你唔買過邊大把人同你搶,所以佢唔怕你,因為少你一個唔少.....至於話佢D海鮮價,打開門做生意有邊個唔想賣多D,唔系話佢好好,不過佢肯賣你肯買,我地揾到個價平少少未又系飛起人地去第度買。有咩好講?最後祝CHING好運
I bought existing items from N-Y many times.  I am happy with the price and delivery.  

But I can never pre-order item from N-Y because they tend to run out really fast~  

I know N-Y will raise the prices on popular items.  In fact, their prices on existing items change as well.  But I am shocked to hear that they force you to pay a higher price after you already have an order confirmation.
黑店?
如果真系黑店D野就唔會咁快賣曬跟住扯高曬個價啦,其實以前唔使搶,TD好多師兄幫佢宣傳完之後就變成咁

同感。。。早一兩年係日網買野真係唔會咁辛苦..  發表於 17-4-2015 01:02 AM
wingsiu 發表於 17-4-2015 12:06 AM
黑店?
如果真系黑店D野就唔會咁快賣曬跟住扯高曬個價啦,其實以前唔使搶,TD好多師兄幫佢宣傳完之後就變 ...

其實主要係日圓急跌影響,話哂比兩年前跌左超過三成嘛,駛乜宜傳啦。
TD有好多師兄係金融尖子或者做生意既,無理由唔懂呢個道理

唔係清一色宅男或炒家既:34::34:

而香港代理無同日本廠家(尤其笨大)調整匯算率就更加劇呢個勢頭(最近都逼住TUNE),
喂係日網買等於打個七折喎。

我係支持日網訂既,鬼叫我玩 MACROSS DX 而香港無得代理
不過NY 既 customer services 同 packaging 一向都唔好