Toysdaily 玩具日報

[詢問] 荃灣萬亞係咪執笠?

星星至係正野。

價錢公道,仲有好多勁有意義的玩具,例如舊版超時空。

lok302007 發表於 20-4-2015 05:22 PM
除左好有性格, 老板有無其他好野?

好記性 同 好好眼(睇住你D友仔,驚你偷佢D野):(
rainmaker313 發表於 20-4-2015 03:30 PM
唉,呢D老店跟不上時代,執笠是必然

其實都係架 始終老闆年紀老 根唔到時代潮流 全世界玩HT Figuarts Lego 佢仲停留係Medicom d舊rider 十幾年前d HG MG 個個用FB宣傳用網拍增加生意 佢仲等客入黎等生意上門 涂汰在所難免
如果佢真係廿萬租出去就真係要恭喜佢!
仲一早就應該執啦!我唔信佢賣玩具一個月賺到廿萬??
毒果跟住又會老作話大財團迫走老牌玩具店,
搵d無謂友穿 “踢屎土“最後幾日去幫儭佢!
又玩集體回憶!
麵包超人 發表於 23-4-2015 01:04 PM
如果佢真係廿萬租出去就真係要恭喜佢!
仲一早就應該執啦!我唔信佢賣玩具一個月賺到廿萬??
毒果跟住又 ...

應該搵d荃灣友(全部變晒阿叔)穿 “街童裝“最後幾日去幫儭佢先有FEEL。
據我所知,舊玩具鋪定價係批價X1.5,
所以D新玩具件件貴過出面好多.......
我早幾日都有行過, 舊野冇驚喜, 新野冇特價......
如果老板係間鋪既業主,我都支持佢租出去搵多D,
唔好賣玩具咁辛苦啦,享下清福好過~~~~
佢成日拎d貨出廚窗曬到變晒色
又定價set到鬼咁高
店入面d貨個個都拉出黎望完個高價就放返入去
不斷活塞運動做到個盒都殘晒
真係搵鬼買
天碼 發表於 16-4-2015 10:04 AM
以前街市街果邊仲有間 “星星玩具” 已經執左好耐。仲有綠楊商場有間文具舖又係買四驅車同CYBER FORMULA ...

請問星星 係咪 川龍街 海壩街 角位果間 ?(而家係菜檔)
roystoy 發表於 27-4-2015 12:04 AM
請問星星 係咪 川龍街 海壩街 角位果間 ?(而家係菜檔)

係角位果間 ,而家係菜檔!
其實以前星星舖位好細下,依家菜檔2�3倒。
門口仲有位比細路圍住睇野
我都喺荃灣住咗三十幾年,咁又真係冇幫襯過佢喎:38:有錢都俾星星或興記駛啦:he:所以我對佢唔再玩落去真係冇咩感覺:ar:
我都是荃灣友,報到!
我都記得星星﹠興記!
以前旺角同紅磡廣場有同名玩具鋪,請問係咪同一老板?
旺角唔知! 紅磡廣場果間係同一老板~!
再正確d現任老闆係第二代, 第一代老闆已仙遊~!!!
gulliverchow 發表於 30-4-2015 02:53 AM

紅磡廣場有萬亞?{:1_215:} 從來未聽過.
gulliverchow 發表於 30-4-2015 02:53 AM

荃灣店上一任的確不是現在這位, 不過人地並未仙遊.