Toysdaily 玩具日報

查看: 5776|回復: 16

[分享討論] 小改造, 大可動 - 雷神

上年做既, 而家先同大家分享下:shy:

今日, 同大家分享下, 點樣幫呢位無腰男變返有腰骨既男人

首先, 我地睇下佢有幾硬腰先. 你睇, 幾硬

再睇, 仍然硬

好, 事不宜遲, 首先我地除佢條裙...甲

從後開刀, 無咁易走位

斷左

入面空心既

補筆地, 加銅支

如此

咁就完成啦

由於無盔靚仔過有盔

所以, 移形換影

嗱! 有腰無腰, 分別幾大:D

幾自然

幾型

所以連雷神都話: 男人, 條腰好重要架!

同場加映: 隊長.改& 黑寡.改

扭腰掉盾!

:77:多謝收睇:77:

正呀{:1_377:}而家D改完都係得以前的可動的5成……:$ 6寸未有,玩住哩隻先~
原來Thor咁易改!! 有靚位cut開!!:$
手工不錯,多謝分享。{:1_226:}
肯嘗試  我鍾意{:1_377:}
hkfelix1984 兄這個技術將會有排用.......如果你繼續玩孩記的3.75的話.......
因為看來孩記現在-->將來出的3.75都會無腰關節的了........諗起都嘔血{:1_224:}
大ken 發表於 10-4-2015 11:54 PM
肯嘗試  我鍾意
hkfelix1984 兄這個技術將會有排用.......如果你繼續玩孩記的3.75的話.......
...

Ken兄, 正如樓上Chris兄所講, "而家D改完都係得以前的可動的5成"
所以唔會玩啦......

而家個d, 唔只無腰咁簡單:die:
依家見到呢類新3.75”marvel figure , 我會揾下到底垃圾桶放係邊?
gumng 發表於 11-4-2015 03:52 PM
依家見到呢類新3.75”marvel figure , 我會揾下到底垃圾桶放係邊?

我會買都費事:what:

從ml 3.75 cut腰關節開始,就放棄了
好正的改腰!大、大增加可動!
hkfelix1984 發表於 11-4-2015 12:25 AM
Ken兄, 正如樓上Chris兄所講, "而家D改完都係得以前的可動的5成"
所以唔會玩啦......

而家腕關節都冇埋...... 新果WAVE 有DD 都冇買.....
對的, 大家被逼放棄時就會轉玩ML~
玩具Kenny 發表於 12-4-2015 06:47 PM
對的, 大家被逼放棄時就會轉玩ML~

呢d咪係孩記嘅奸計,依家只會買ml嘅movie角色,其它comic角色多數唔買。
gumng 發表於 12-4-2015 09:06 PM
呢d咪係孩記嘅奸計,依家只會買ml嘅movie角色,其它comic角色多數唔買。

呢D商家策略司空見慣唔出奇, 當初出返6吋已經預左,
但要買電影角色有時都要食set, 捆綁式銷售的確不受歡迎!
玩具Kenny 發表於 13-4-2015 03:29 PM
呢D商家策略司空見慣唔出奇, 當初出返6吋已經預左,
但要買電影角色有時都要食set, 捆綁式銷售的確不受歡 ...

ML SET 我唔再會買LU, 散入都還可, 得一兩隻MOVIE角色, 其餘都係雜魚, 點買?? 最心痛係ML IM3隻BOF IRON MONGER, SSP 幾草有隻99%一樣的A貨......, 仲點買??  
BOF HB 我情願比多小小買 OR 唔買, 等SHF OR SSP幾草有隻99%一樣的A貨 好過!!