Toysdaily 玩具日報

[新番討論] 公仔書

D書全部用包書膠包起晒~  保存得好有心機~{:1_377:}
第一本我都有,仲係中文版,好多年前響書展買
細個未有得上網,公仔書�CO CO等的玩具漫畫書,
真係會一睇再睇 慢慢研究:73: 好多回憶 好似有本書已經擁有果隻機械人
我都分享下先:43:
其實細個仲有兩本係講彈珠人
但係唔記得放係邊
e度餅味濃厚呀{:1_203:}其中几本都有買,睇到又想去揭下添{:2_270:}
本 機械人動畫大圖鑑 真係好正。可惜已經冇近 十年 既機體 :44:
taifat 發表於 8-4-2015 02:13 PM

原來本[超級機械人大鑑 Ver.2004]有出過中文版嗎~
請問是台譯還是港譯~?
若果是"無敵鐵金剛"譯本就睇唔慣了...
實在太太太正喇{:1_377:}感謝師兄分享好書:64:嗰啲新畫嘅插圖靚到絕{:1_210:}
還是以前D精讀書內容豐富D!
人仔貓 發表於 8-4-2015 02:09 PM
D書全部用包書膠包起晒~  保存得好有心機~

謝謝人仔貓師兄!
我是頗珍惜的, 因為這些element都可trigger返D可貴嘅童年回憶!{:1_205:}

taifat 發表於 8-4-2015 02:13 PM

中文版?{:1_236:}
我都唔知忝!
內容一定更精彩!{:1_227:}
人仔貓 發表於 8-4-2015 03:02 PM
原來本[超級機械人大鑑 Ver.2004]有出過中文版嗎~
請問是台譯還是港譯~?
若果是"無敵鐵金剛"譯本就睇唔 ...

希望是港譯, 因台譯不夠地道.
我記得台譯"V型電磁俠"會變咗"菠蘿五號"!{:1_224:}
Leo_fat_guy 發表於 8-4-2015 02:37 PM
我都分享下先
其實細個仲有兩本係講彈珠人
但係唔記得放係邊

好啊! Leo師兄謝謝分享.來個百花盛放,孔雀開屏! (開內頁!{:1_220:})

tower 發表於 8-4-2015 02:49 PM
e度餅味濃厚呀其中几本都有買,睇到又想去揭下添

哈哈tower師兄,{:1_374:}
餅有餅味! 好嘢來的!{:1_377:}
同學們! 齊齊溫書!{:1_210:}
Vince 發表於 8-4-2015 02:50 PM
本 機械人動畫大圖鑑 真係好正。可惜已經冇近 十年 既機體

Vince師兄,

咪就喺囉!
都再過了十年喇,加多幾十頁又賺一筆何樂而不為?
等我可以學Batman裡的小丑,可對住本書講句:"You complete me!"都好丫!:57: