Toysdaily 玩具日報

查看: 13774|回復: 50

[玩具攝影] 又再重塗Hulkbuster (多圖小心)

今次係分享再三重塗既Hulkbuster,當然無其他C兄噴得咁靚啦:(,不過我自己收貨就算:34:,廢話小講,去相先!!!

睇過我之前既POST都知,我一定會改到將隻MK42放入Hulkbuster入面:36:

影相全家福留念先...:35:

話明2.0,當然有小小改進啦,今次響頭部分離位置加磁石,將合上頭部時更堅固.:34:

另一邊都放上磁片,放正吸實!!!{:1_220:}

想睇返哭不1.0同埋點改?可去已下連結,THX!!!:78:
http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=236420&extra=page%3D1&page=1

2.0真係好正,ching可否分享下用咩油同上色次序?{:1_377:}
頭像被屏蔽
BBQ兄嘅成品堅正!
效果不錯,多謝分享。{:1_226:}
好正, 又岩6"比例, fit 哂
2.0 果然正好多..勁正!!!!:74:
勁正的2.0.功力十足
VERY NICE~~~~~~~~~~
師兄真心利害,D舊化做得好正,勁呀{:1_377:}
rx78man 發表於 30-3-2015 09:17 PM
2.0真係好正,ching可否分享下用咩油同上色次序?

多謝C兄讚賞,其實我都係用一般模型油,
當中先用松節水輕抺要上色既位置,作用係清理退模膠,:77:
再用上線油上線,:he:

之後再上金色油,因為我無噴槍,我只用手掃,所以我用防筆跡開油水,減小筆跡...:unhappy:

我用呢兩隻色油...:(

跟住就同1.0個POST一樣做法...:36:
有問題可大家交流吓!!!

多謝以上各C兄讚賞,:64:
呢隻HULKBUSTER真係好抵完,比例算係接近6吋人偶,

只要用心玩,好多玩具都好好玩!!!:DD

師兄,請問紅色你用邊隻油?
ike1993 發表於 31-3-2015 11:15 AM
師兄,請問紅色你用邊隻油?

紅色係原身顏色!!!:(
估唔到ching係手掃,技術一流{:1_377:}