Toysdaily 玩具日報

查看: 23619|回復: 47

[分享討論] 轉貼!!!!!!!!去旺角兆萬中心買Figure中左伏

,
[img]http://i.imgur.com/8YO9kuu.jpg[/img]
是咁的,上星期係兆萬中心一間模型鋪買左隻山口式胡迪,揾左成個兆萬都無貨,點知係呢間見到有,咁個老闆話係日本再版,見佢包裝得靚靚仔仔咁,價錢又差唔多,應該係堅架啦,咁就買左返去啦。

返到屋企好興奮咁拆開睇,頂,一開已經唔對路。
大佬,岩岩開咋啵乜事已經開過既?

係度諗莫非係二手?
打開再睇,頂!日本正版做工會係咁咩!
雖然唔係話好熟悉日本野,但咪玩我啦,差到咁啵!
開都未開會花曬?心口粒星個字散到睇唔到

大家我係轉貼架!!!!!!!!!!!只係睇唔過眼!!!!!!!!!!
大家有時間應該去深水埗行下, 就知道邊一隻有老番.:(

去報海關,我有報過,真係拉左人,退錢了事實在太縱容佢,海關拉人封鋪先可以令其他人唔會授害!
再黎,呢個真係錯到離曬譜
有睇toystory未必知,但熟悉胡迪既一定知。
胡迪腳底主人andy個名點會係左腳!

大佬呀,日本再版?擺明係淘寶啦係咪呀
即係咁,你賣淘寶野無錯,都唔係咩大問題,
問題係你淘寶貨但正貨賣仲要收正貨價錢!
真係火都黎!

第二日咪即刻去問佢貨不對版wor大佬,
佢竟然改口話唔係日版,話係港版,
大佬我當比你有港版,都唔會係咁既質素啦。
之後見佢有盒display係度啦,令黎一睇,同我買個盒都唔同既,
佢問我想點,話一係換過盒比我,點知另外個盒一開,連包裝都唔同,
大佬你盒盒都唔係正貨,換黎都曬氣,梗係退錢啦!
點知佢話退錢就一定無可能架啦,咁我都無可能換過盒算啦,
就當住佢面指曬d問題錯處出黎,佢一臉唔知做咩咁覺得所有野無問題咁,
仲死話係港版正貨,問佢咁港版的話有代理商架啦,證明呢?佢竟然話無呢d野。
理論左一輪,真係越講越燥,燥燥地就越講越大聲啦,
搞到出面d人係度睇發生咩事,佢問我到底想點,叫我唔好係佢舖頭搞事,
我咪話你唔退咁我咪去消委會告你囉報警囉,
佢竟然想大我話好呀宜家我都想報警呀!
我心諗,大佬我都唔想搞到咁,但你賣假野仲要態度咁,點忍呀!
之後佢應該見唔對路,開始夾住d粗口咁問我想點,問我想要要d咩質素既野,你都幾好笑,我比正貨價錢梗係想買返正貨質素啦,後黎我當然死唔走啦,講多一輪佢見出面開始多人,先肯退返錢!

開依個POST既人係去左格仔舖

大家睇住呀!!!!!!!!最後唔係我中招!!!!!!!!!!!!!!
請公開該黑店名稱,免得再有人受害!
d人唔識做生意又去開鋪 2百幾蚊貨 一係換過盒一係退返錢囉 大家開開心心 交個朋友 博下下一次
係都要攪到嘈交 又出粗口 又話報警 又影響生意 又影響自已心情 最後咪又係退錢...
幾百蚊都睇到咁緊 心胸狹隘點做生意..
唔講唔知呢隻有老翻!
模型鋪應該得地庫第一層
師兄,看你第2張圖已知不是正貨
1。 公仔放入吸塑內樣歪了
2。獨立面眼珠上下不對稱
3。手指parts 無定好獨立位(正常及塑㡳/面無虛位比parts 郁)

兩佰幾。。買個教訓吧
我永遠唔會去d格仔鋪買玩具
Agito 發表於 28-3-2015 11:26 AM
請公開該黑店名稱,免得再有人受害!

有相驚比人封POST
nela 發表於 28-3-2015 12:27 PM
師兄,看你第2張圖已知不是正貨
1。 公仔放入吸塑內樣歪了
2。獨立面眼珠上下不對稱

唔係我,點解講到明都比當係受害者:help:
知道兆萬中心有一邊賣緊D景品全部都係假野..所以唔會行個邊..係未近行樓梯果邊細舖呢?

開名等各位小心...
月光.Laputa! 發表於 28-3-2015 02:22 PM
去報海關,我有報過,真係拉左人,退錢了事實在太縱容佢,海關拉人封鋪先可以令其他人唔會授害!

師兄呢招強勁呀!:shiny: