Toysdaily 玩具日報

查看: 11458|回復: 31

[分享討論] 近呢大半年發覺玩/炒lego多左,而日系少左人玩

純粹個人見聞,只見信我同煙士的日系玩具店不及lego店,特別煙士的頭舖,經常見到一條長龍就地下扶手電梯排到上該店,男女老幼乜人都有,等待約六時該舖開門,勁過賽馬會診所睇街症!
又睇下呢股玩Lego嘅熱潮可以維持到幾耐:78:
少D人炒日系玩具係好事∼:73:
利申:我最近迷上聖衣神話:43:
lego ..... 貴到hihi:he:
LEGO呢兩年係多人玩左,吾知係吾係我錯覺,近半年12寸FIGURE好似無而前咁熱
個間野我都唔明點解排樓梯.d人買特別版{:1_215:}
頭像被屏蔽
12寸係多了一大班冇玩開玩具, 但因為看了電影而買既人, 熱潮過咗呢班人就會消失, lego近年有戲上, 情況相似.....
頭像被屏蔽
Lego 一向都多人玩,宜加仲有大陸水貨客加入戰團嘛
我有時行都有留意,我都想知咩事,LEGO一向係好多人,但個條龍真係莫其妙似的
不過真係多咗好多鋪專攻LEGO.....

但係LEGO都係一個深淵, 分分鐘仲危險過日系玩具....
我都想知條龍係咩事
yugi 發表於 27-3-2015 10:39 AM
我都想知條龍係咩事

原因近期Lego出左盒Batman Tumbler 同 Avengers II 有盒Hulkbuster,人人想要。
電梯口K生每次番貨咪排大隊,比出面平少少。
K生又有禮貌,自然多人鐘意喺佢到入貨!
其實仲有大屋系列都多左好多人玩,In's 喺外國D Lego Forum都出晒名。
依排見過韓妹黎入貨,仲同佢地吹左幾吹:35:
Lego D 產品好有趣味性,好多款色都好有心去設計,電梯口間舖番貨又快,價錢好合理,態度又好,我自已玩開Popy舊合金同bandai 合金魂, 現在都難以抗拒玩埋Lego D玩具! 其實現在己多咗好多人玩 tomica 車仔同 medicom D膠品, 好有可能喺下一浪玩具熱潮。