Toysdaily 玩具日報

[最新報價] 5月 worldscope 合金 大鐵人 17

身型比例有(好多)點奇怪感覺,還是舊合金版靚仔多,又可以變形。:73:
而且就算不變形,脚掌部分的紅色閘門好像不能打開,即沒有車仔、飛機跟埋。
最大特點恐怕是腹部的”原子能死光”了,而且有一些奇怪的設計出現,如背部近頭部的孔洞,是裝支架用的嗎?劇中好像沒什麼它起飛脚的場面,人型飛行的話,不是支架托底的嗎?{:1_203:}
還有,腰後的天線去了那裡?那麼快便被敵人打斷了嗎?:34:
另外有點好奇的是小腿內側的方塊,好像有什麼功能似的。及脚掌內側的兩個孔洞,又有什麼作用?不會是設計特色吧?{:1_203:}

要多更多資料共開才決定要不要了。:36:
咩價位啊:x師兄:$
已開訂,少於一隻牛,收你$())
moktaimo 發表於 25-3-2015 11:49 AM
已開訂,少於一隻牛,收你$())

咁既設計,呢個價錢,佢可以留番嚟存倉了。{:1_203:}
陰謀論,先出一隻唔變得,賺一筆先,之後再出一隻可變(買咗版權點會唔出可變型),再賺多筆
taifat 發表於 25-3-2015 12:13 PM
陰謀論,先出一隻唔變得,賺一筆先,之後再出一隻可變(買咗版權點會唔出可變型),再賺多筆

這個想法(再出可變形版)確實是有會賺第二筆的可能性。
但另一組”大鐵人兄弟”也是在年內發售,而且價格也接近。這個”worldscope 合金”是否能大賺第一筆也成疑問。{:1_203:}
要慢慢觀察了,睇定D再決定。:36:
Finishing表現好膠...
完全沒有合金的質感...
人仔貓 發表於 25-3-2015 01:38 PM
Finishing表現好膠...
完全沒有合金的質感...

如果反應好的話,可能會好似萬能俠咁樣,出金屬色塗裝限定版賺多筆。{:1_374:}
今年咩事大鐵人打大鐵人{:1_215:}
成隻翻版貨咁嘅樣{:1_201:}
先唔講會唔會變形, 齋睇個樣---[走哂樣], 乜趣都冇哂
With this size, all details disappeared, esp the back. The proportion is odd and eyes are abnorma. Pass
頭像被屏蔽
個頭細過對肩頭...
比例完全掌握到啦:ice:
卅年前產品都好過佢

笨大自動變形要放齒輪就要大肩頭
莫非金屬肩頭??
mfleo2010 發表於 25-3-2015 09:06 AM
身型比例有(好多)點奇怪感覺,還是舊合金版靚仔多,又可以變形。
而且就算不變形,脚掌部分的 ...

冇飛機仔
唔洗同三郎聯絡
天線咪可以慳返囉:sleep:
廿幾年前隻可動首辦...其實同佢一樣冇機尾天線
不過隻首辦跟浪漫堂一樣...有扁平手(縮入去果對手)

佢D螺絲孔簡直神一般出現...