Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 是但影 ~~~ 千值練 巨神哥古 馬儂型

henryay 發表於 23-3-2015 05:53 AM
咁樣定個價, 當佢冇出過, 離晒罩, 我不如搵人手噴隻MG冇咁嬲, 獨一無二, 玩既係有香港同好既手工品味同視角 ...

之前買左隻成品~~~不過可動麻麻~~~所以呢隻超晒班~~~:$
偶像出包交一定要十扑 :$
黑色三連敗 發表於 23-3-2015 01:11 PM
之前買左隻成品~~~不過可動麻麻~~~所以呢隻超晒班~~~

超班? 呢個水準根本完全唔值個定價, 都係個句, 當冇出過.
如果細隻返同R魂咁上下已經好好,太貴興趣不大。
多謝黑色兄大愛分享。

小眾老鬼o野,一定要支持!
我都覺呢隻靚過哥爾古,不過兩支鎗好似細咗啲{:1_377:}
黑色三連敗 發表於 23-3-2015 01:09 PM
其實我都未算係FANS~~~版主WALKERMACHINE先係~~~

嘩~ 被點名喇 :no::x
其實.. 我對千值練Giant Gorg有啲"微言"
除咗唔太鍾意佢太大同啞色呢兩個主觀因素,

1/大量軟膠外甲, 除手感有啲掃興外,主要怕佢陳列一陣就變色出油

2/肩外甲點解唔連住膊頭而選擇上死喺body上?!如連住膊頭咪唔使用軟膠囉~而家用咗軟膠而fix死喺body, 就唔敢以擧起手嘅鋪士display, 好怕扯到佢變形

3/雙手揸唔實兩支槍仔(呢個我最慶)

4/人仔做得馬虎,我情願佢用淨色膠但雕好啲, 1/48嘅人仔可以雕得精細好多

5/我嗰隻眼燈有啲"神神哋" (哭)

銀碼越大容忍度越細, 難免會挑剔啲, 不過造型氣勢可動性的確100%原著重現的:handshake:
我冇後悔入手(冇入就肯定會後悔), 但就恨鐵不成Gorg.
bbf1125 發表於 23-3-2015 01:17 PM
偶像出包交一定要十扑

多謝BB粉絲支持~~~~:x
taken 發表於 23-3-2015 01:29 PM
如果細隻返同R魂咁上下已經好好,太貴興趣不大。

其實都可以咁講~~~細番D會好好多~~~:60:

不過價錢的確另不少人卻步~~~:(
Garycharm 發表於 23-3-2015 01:36 PM
多謝黑色兄大愛分享。

小眾老鬼o野,一定要支持!

多謝Garycharm兄支持:)

呢隻的確係小眾D~~~:die:
wwwkcc 發表於 23-3-2015 03:53 PM
我都覺呢隻靚過哥爾古,不過兩支鎗好似細咗啲

係囉~~~支鎗比例上好似差D~~~唔太FIT雙手~~~:(
WalkerMachine 發表於 23-3-2015 05:43 PM
嘩~ 被點名喇
其實.. 我對千值練Giant Gorg有啲"微言"
除咗唔太鍾意佢太大同啞色呢 ...

嘩~~~估您唔到居然有咁多不滿~~~:47:

乜軟膠甲會有D咁既問題~~~:50: 唔講唔知~~~:80:

人仔真係差左D~~~連樣都睇唔到~~~呢樣我唔幫佢~~~:42:

對眼可能冇電~~~試吓換電池:58:

好彩我對哥古既愛未至於咁大~~~所以覺得很完美~~~:34:
呢對可看已不看買
不過哥哥機械人色高貴D

謝分享
黑色三連敗 發表於 23-3-2015 09:10 PM
其實都可以咁講~~~細番D會好好多~~~

不過價錢的確另不少人卻步~~~

寄望SR合金出啦…
哇!支持敗兄入呢個冷門嘢!!

BTW,megahouse超時空世紀合金,你入唔入啊??