Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 斗篷!! 雙鎗!! 超大刀!! 霸氣 SKL 登場!! (P.1 新相追加!!)

Himson 發表於 20-3-2015 11:20 AM
師兄有沒有試過裝帝王對翼上SKL度?

didn't buy yet as don't want to built a new line:p
訂了貨, 今天取貨; 之前在這裡見各師兄的報告大多是肩膀關節鬆丶腰間關節又鬆丶合金少...等等, 一直擔心未敢至未敢取貨, 甚至想撻訂了事, 畢竟價格差不多要六佰; 幸好, 開盒後一切正常, 之前擔心的一掃而空; 各部份關節完全沒有甩丶鬆丶邊玩邊掉...放心了!!
而且它的大小和合金度亦非常不錯, 剛剛好!! 有點初玩合金魂 GX-01 萬能俠的感覺, 正!!! {:1_221:}{:1_211:}
笨大豬豬跳笨豬跳
lightyear2 發表於 21-3-2015 03:46 AM
訂了貨, 今天取貨; 之前在這裡見各師兄的報告大多是肩膀關節鬆丶腰間關節又鬆丶合金少...等等, ...

太好運了!!
我果隻一開盒就甩咗隻手, 果然中了SAD貸!!

同之前DVD版,原來size差好多
mkyfk 發表於 21-3-2015 01:28 AM
didn't buy yet as don't want to built a new line

所以我放棄合金,平一半的sr還可以
gumng 發表於 21-3-2015 11:20 AM
太好運了!!
我果隻一開盒就甩咗隻手, 果然中了SAD貸!!

我睇左好多日本玩家都無話鬆同甩,所以應該係你唔好彩中sad了....

我自己嗰盒都好彩無甩同太鬆。
taken 發表於 21-3-2015 03:37 PM
我睇左好多日本玩家都無話鬆同甩,所以應該係你唔好彩中sad了....

我自己嗰盒都好彩無甩同太鬆 ...

TD這邊那麼多差評而日本冇乜。 是日版港版批次不同QC不同?? 還是可能我們香港人多數要求高、多批評、少欣賞:unhappy:?

我訂Ami貨,仲要等幾天啊,看看是不是真的那麼差。。。。。剛剛mail tracking,件貨才到達日本機場。之前怕呢件又會炒,幾個月前在Ami網訂,開訂唔夠10分鐘就訂滿了。。。現在通街都係貨,又同我訂價連運費差不多,失策了,冇平到又冇得早享受:unhappy:。。。
gazza1211 發表於 21-3-2015 04:00 PM
TD這邊那麼多差評而日本冇乜。 是日版港版批次不同QC不同?? 還是可能我們香港人多數要求高、多批評、少 ...

日版港版一樣只是gumng大大唔好彩中sad, 笨大野睇彩數。QC方面通常受歡迎作品多數麻麻。

其實依家R魂,SR合金除左限定外,我都唔會訂。 炒唔起外仲跌添!

我隻冇乜鬆wor, 系上色qc 系有少少sad but bandai standard 算好

新版比舊版高成個頭. 舊版炭黑色新版改哂銀色
taken 發表於 21-3-2015 04:11 PM
日版港版一樣只是gumng大大唔好彩中sad, 笨大野睇彩數。QC方面通常受歡迎作品多數麻麻。

其實依家R魂 ...

係,我中招……
慘爆。
比較好彩(通常無我份...)
你話非常緊實又講唔上, 但又未至於鬆到甩落黎丶企唔穩...等等; 所以比起舊版要過仟後追, 我都係寧願玩呢隻算; 而且心口骷髏頭標誌又靚過舊版咁多, 仲有件被風頂下癮~ :64:{:1_377:}
gumng 發表於 21-3-2015 09:22 PM
係,我中招……
慘爆。

如果有技術試下自己拎開背部羅斯拆開睇下入面有乜問題引致鬆,

或者找代理更換另一盒....