Toysdaily 玩具日報

查看: 13607|回復: 57

[玩具報告] 斗篷!! 雙鎗!! 超大刀!! 霸氣 SKL 登場!! (P.1 新相追加!!)

SKL 萬能俠 跟 帝王萬能俠 有什麼關係?? SKL 萬能俠的故事內容?? 小弟不太清楚, 只是看到口官圖的雙鎗, 斗篷加超大刀的霸氣造型, 便決定要收藏!!

玩具頭上的朋友號變成了骷髏頭,  胸口寬闊,  胸前的V形圖案亦變成雙鎗+骷髏頭形狀, 肩膀, 雙手及雙腳特別粗壯,  背部可裝上霸氣斗篷, 充滿氣勢, 有浪人及西部牛仔的感覺!!

上色方面, 大部份是注塑色, 只有上部份地方油上顏色, 沒有上色問題!!

可動性基本上跟帝王萬能俠差不多, 不過肩膀是新設計, 延伸機關可拉出令雙手可向胸前屈曲,可惜肩膀關節太鬆, 大幅度的轉動或被斗篷阻礙就很容易脫落;  胸前的雙鎗可上下屈曲, 避免活動能力雙手受阻;  腰亦設有延伸機關, 可拉長加強腰的屈曲幅度, 可惜腰關節亦太鬆; 帝王萬能俠差設有的足踝延伸機關, SKL 萬能俠取消, 金屬件數量亦及不上帝王萬能俠......

配件有三對手掌, 一柄巨形大刀, 胸口雙鎗和斗篷!! 發射飛拳特效相信亦雖玩家另行購買了......
本來造型, 上色及可動性各方面都令人滿意, 可惜肩膀和腰關節太鬆, 經常脫落, 玩得十分不爽, 有點不滿......
超型~~~~~~~~~~~~~~~

真係好有型
但手軟腳軟呢點冇得原諒
睇完C HING報告我PASS{:1_204:}
頭像被屏蔽
造型超靚
但關節鬆就真係唔得
笨記點攪架!
Story of SKL is only so so but SKL is more crazy than all Mazinger.  

Cause they only enjoy destruction.  Not in justice side at all...

Good photo and hope can get mine soon.  :shy:

試下加少少模型膠水喺太鬆個位置。
請問一下把大刀可唔可以咩响背脊?
柏迪 發表於 20-3-2015 08:53 AM
請問一下把大刀可唔可以咩响背脊?

把大刀唔可以咩响背脊.........poor :no::*
呢隻萬能俠做得好正:handshake:

”肩膀和腰關節太鬆, 經常脫落”,那麼配上帝王的特效發射件便不能獨立使用?{:1_236:}

小新機械人也能好好使用的。

雙龍出海也沒問題。

極限四連加速也可以的。
全也不用支架幫助也可以舉得起手的 ,SKL是否也可以做到得到?:handshake:
seems very good looking, buy one tonight!!!!!!!!!!!:34:
入黎支持下先...
請問腰關節鬆係指???
係唔係因為個斗篷太重所以搞到條腰出左問題???
小堅 發表於 20-3-2015 10:24 AM
入黎支持下先...
請問腰關節鬆係指???
係唔係因為個斗篷太重所以搞到條腰出左問題???

條腰幼如果斗篷向後展開會令本体向後,頭重尾輕咁。

只要下身整返好就ok. 不過哩隻肩膀位比上次帘王鬆。

笨大野有時太緊有時又太鬆...
好正喎!支持呀!仲考慮入唔入手好.......
taken 發表於 20-3-2015 10:53 AM
條腰幼如果斗篷向後展開會令本体向後,頭重尾輕咁。

只要下身整返好就ok. 不過哩隻肩膀位比上次帘王鬆 ...

我見佢個肩關節位唔知係唔係專登整到咁...
個位向前推個幅度大過向後既幅度...
其實個肩關節有冇機會係上下調轉左???