Toysdaily 玩具日報

查看: 50624|回復: 116

[最新報價] Megahouse VA Hi spec 超時空世紀 ORGUSS

仲有一禮拜就出, 官網BLOG開始再宣傳, 不過呢個定價, 相信點都谷唔起
http://www.megahobby.jp/va_blog/article/547/

BLOG內講明Boxart係抄襲返TAKATOKU

唔知是SEARCH ENGINE有問題, 還是查錯字, 查"超時空世紀"找唔到之前個POST.
早幾日入手,大愛。
雖然QC 差,
仍相當鍾意。

我對佢非常收貨,
不過都有一個隱憂------依家D 玩具成日斷關節、自動解體,
我少買呢間公司D o野、對佢往積唔太熟。
加上依家隻o野變形搞到好複雜,
收藏價值真係有少少買大細。

至於講玩、講爽快感,
梗係舊合金好玩啦----根本好多玩具都係以前D  o拍o拍聲變形合金好玩D 。
例如超時空要塞  VF-1 系已經係咁。
但係外型、可動,就係新版完勝。
信我,如果你對奧加斯有愛,呢隻一定可以滿足你。

隻o野唔平,我意見係咁多,
各位有愛師兄自己考慮清楚。

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
出面幾多錢都好啦,都無關係了。一件玩具要出整底力、幸運及愛先獲得的,出來個结果本人已滿意。{:1_203:}
好彩今次博一舖,真係好正,玩過就知係好嘢,如果唔係出面唔會炒到咁高價。
hongwohse 發表於 5-4-2015 02:38 PM
Megahouse產品我都有, 不過QC都差唔過evolution .
QC差到可以一拎出嚟即粉碎的evolution,我都繼續 ...

最緊自己鍾意就ok,個個人嘅評審標準及接受情度都唔同{:1_220:}
呢隻其實5冷,不過相對於同期的要塞、機甲在呢三十年出的玩具少之又少。所以才顕得買家十分餓,在高昂的訂價仍然博之。
CombattraV 發表於 4-4-2015 01:43 AM
我唸師兄一定未見識過Megahouse呢個系列啲QC先咁講la....................我保證你一生難忘

Megahouse產品我都有, 不過QC都差唔過evolution .
QC差到可以一拎出嚟即粉碎的evolution,我都繼續有入, 剛剛仲訂了電人
新版比例好過舊版, 同價當然買新, 反正現在買d玩具都唔會點玩(最多變一、兩次),
之後企定定觀賞多過玩!
咁計, 當然買隻新版

當年睇漫畫週刋有女主角出浴鏡頭{:1_228:},電視好似 cut 左。呢三十年來未出過件似様的新産品,所以就算訂價幾5合理,間廠前科幾5掂。都落訂博—博。
777@code 發表於 1-4-2015 03:35 AM
Ching 請問有冇 link 睇睇?

模型裏@ふたば
其實如果佢將個價減半,生產多一倍,賺少啲,一定大把人有興趣,但係宜家個價就真係⋯⋯⋯⋯⋯
只見到孤仔有貨,都帶了隻返屋企,今次隻嘢既關節唔錯,唔太實,亦唔鬆。比想中好。係貴咗啲,但都幾值得,足足等了咁多年,終於肯出。

個定價原全趕客....笨大又唔出...
紅魚兄知唔知隻嘢有幾高?? :77:
全高210mm(約1/40スケール)35,000円........
幾大幾大,燒賣燒賣.生生性性,實實淨浄。:67:
777@code 發表於 18-3-2015 11:32 PM
幾大幾大,燒賣燒賣.生生性性,實實淨浄。

Megahouse既關節,出名軟手軟腳....
這個價錢要 上色超正、金屬多、關節好 才值。。。,不過,看blog圖,好像都是中規中矩。。。。
taken 發表於 18-3-2015 11:30 PM
全高210mm(約1/40スケール)35,000円........

哇.... 萬五YEN我都支持下呀...
等睇勇士出報告:59:
當年都係因為有超時空(個名)+美樹本晴彥所以追埋套卡通,所以好難唔中。{:1_226:}
就算跳樓4-5算都難賣, 笨大快D出 robot 魂啦
咁既價真係幾趕客......
寄望笨大肯出可能同中六合彩差不多,睇下千值練有無機出....
taken 發表於 19-3-2015 12:56 AM
寄望笨大肯出可能同中六合彩差不多,睇下千值練有無機出....

出SR的機會應該高一點點的~~~~
gazza1211 發表於 19-3-2015 01:01 AM
出SR的機會應該高一點點的~~~~

可能會在hi metal到推出。哈哈發夢中。