Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] LEGO HULKBUSTER 76031 MOC (附說明書)

hulk123 發表於 23-3-2015 06:05 PM
蝙蝠機器人之前有師兄post 過條download link, 可惜小弟是新手, 分不出那些件是原本set蝙蝠機器人有, 那 ...

batman 個架係用到生化戰士系列件
手臂,腳板都係

樓主HULKBUSTER上臂砌法算好進階既砌法
上臂下方可以塞T BAR 既BALL JOINT又係生化戰士既件黎
容易D既入件方法係買成隻黑色生化戰士,有外甲,有骨
少件既大可參考54樓師兄個隻
Endless 發表於 23-3-2015 10:50 PM
batman 個架係用到生化戰士系列件
手臂,腳板都係

Sorry師兄,什麼是生化戰士?有Lego號碼嗎?thx
生化戰士 is a series,  it is the Bionicle
謝分享!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
真係好靚, 但DOWNLOAD唔到個FILE :no:
搵過INS都冇乜深紅件{:1_198:}
似前入左兩隻 (Ninja Go) Kai's Fire Mech.  為了Hulk Buster 放棄好多紅和金件. (武者Hulk buster?)
有番肥大既感覺!!!
改得好正 , size 返晒黎

感謝樓主的分享, 弄了一個多禮拜終於跟著 L-U大的 LDD 完成了~
可惜積分不夠, 沒有辦法上傳照片分享給大家 .... 好可惜
不好意思能問一下樓主batman 手臂上的2片鎧甲零件有編號能告知嗎?生化系列一直找不到,也尋不到相關黑色的。
還是有改造教學可download link?,本人新手較不熟悉,謝謝喔。
simpletest 發表於 17-4-2015 12:58 AM
不好意思能問一下樓主batman 手臂上的2片鎧甲零件有編號能告知嗎?生化系列一直找不到,也尋不到相關黑色的 ...

有找到相關零件了,hero factory系列。

試試看可不可以 PO 圖...