Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 有冇Pacific Rim同好者...

tinlunlau 發表於 26-2-2015 07:59 PM
Max Factory唔係會出Gypsy Danger咩?
我自己本身有份於此片出現幾個鏡頭.希望續集有份參與.

其實高唔高人工...要識英文?係香港景拍定咩?
jeffloh 發表於 26-2-2015 06:37 PM
NECA之前有張poster咁上下的野, 成個checklist咁的, 可以去佢FB搵下~
不過2015會新出果d好似無放落去
...

我齊晒...:$......
係喎唔記得maxfactory都會出~ (背景D字代表唔止出GD~)

樓主, 你想搵果套boxset, 入面兩架我都見過, 架GD大概在兩星期前, 在一間位於鰂魚涌一幢工業大廈4/F內, 專賣二手玩具的鋪頭中, 有包裝, 但我不知它是二手還是全新寄賣, 約一魚三草左右, 另外, 隻怪獸在兆萬地庫果兩層都有, 約一魚七草左右, 希望幫到你
李察斯 發表於 26-2-2015 08:51 PM
其實高唔高人工...要識英文?係香港景拍定咩?

人工同minimum wage沒分别.全片在加拿大多倫多拍攝,我英文沒問題。片埸强国人多過香港人。
tinlunlau 發表於 27-2-2015 01:08 AM
人工同minimum wage沒分别.全片在加拿大多倫多拍攝,我英文沒問題。片埸强国人多過香 ...

我記得師兄應該有提過你都有份拍robocop 2014的 (無記錯是一開始Gary Oldman診所果幕)
希望無記錯第2個人~
jeffloh 發表於 27-2-2015 10:57 AM
我記得師兄應該有提過你都有份拍robocop 2014的 (無記錯是一開始Gary Oldman診所果幕)
希望無記錯第2個 ...

拍咗一日戲咋!
tinlunlau 發表於 27-2-2015 01:39 PM
拍咗一日戲咋!

都好啦~~ 如果當年TDK在香港拍攝時, 有得比我係行人天橋行2步上下鏡都願呀~~~
keithtam 發表於 26-2-2015 11:13 PM
樓主, 你想搵果套boxset, 入面兩架我都見過, 架GD大概在兩星期前, 在一間位於鰂魚涌一幢工業大廈4/F ...

其實單個我有...但我想買Boxset...我想買齊晒PR系列....

P.S.另外唔小心按左一下反對...對唔住...:time:
tinlunlau 發表於 27-2-2015 01:08 AM
人工同minimum wage沒分别.全片在加拿大多倫多拍攝,我英文沒問題。片埸强国人多過香 ...

有冇可能唔小心入到Hollywood做...我指更高級...演員or幕後...因為我想做編劇...不過我都知英文唔好一定冇可能係Hollywood生存到...:$

師兄:無心之失, 唔緊要:)
李察斯 發表於 26-2-2015 08:48 PM
有冇老番相睇下...因為我真係唔太相信會有老番...平時買時都check過價...基本上間間價位都差不多...同埋 ...

相我就無喇,係人地鋪頭影完又唔買隨時比人xyz...
呢度有個neca俱樂部既post
介紹左分老番同正版既方法
新出既就未咁快有老番
我果隻老番係澳洲機黎
手臂上面有粒圓形點,我上網睇過好多人都有淺藍色
但我果隻果個位直頭無上色
正版點都唔會一魚三草入到手
而呢間鋪出左名賣老番,係匕匕日王一樓
                                         日
呢度應該好多師兄知我講邊間
強Dee 發表於 28-2-2015 12:34 AM
...

pacific rim真係有(疑似)老番, ssp都有, 大家小心
強Dee 發表於 28-2-2015 12:34 AM
...

可唔可以pm我講清楚D- -唔想入黑店
Assassin 發表於 28-2-2015 02:46 PM
pacific rim真係有(疑似)老番, ssp都有, 大家小心

SSP係指?

P.S.另外唔小心按左一下反對...對唔住...