Toysdaily 玩具日報

查看: 5444|回復: 35

[分享討論] 有冇Pacific Rim同好者...

小弟想問PR系列除左Neca Figure...Heroclix同海洋堂扭蛋外...仲推出過咩產品?(我指精品人偶方面)

另外想問有冇同好知道香港邊度有PR嘅Heroclix賣?

同埋呢款...GipsyDanger vs. Leatherback二連裝....小弟搵左好耐...有冇同好見過香港邊度有?
強Dee 發表於 28-2-2015 12:34 AM
相我就無喇,係人地鋪頭影完又唔買隨時比人xyz...
呢度有個neca俱樂部既post
介紹左分老番同正版既方法
...

pacific rim真係有(疑似)老番, ssp都有, 大家小心

樓主, 你想搵果套boxset, 入面兩架我都見過, 架GD大概在兩星期前, 在一間位於鰂魚涌一幢工業大廈4/F內, 專賣二手玩具的鋪頭中, 有包裝, 但我不知它是二手還是全新寄賣, 約一魚三草左右, 另外, 隻怪獸在兆萬地庫果兩層都有, 約一魚七草左右, 希望幫到你
我有買開NECA的7吋figure, 不過只入機械人無入怪獸. 一般都係旺角"咪嘈"入手.
pacific rim除o左figure仲有sideshow statue, 有見到GD, 澳洲機, 同其中一隻kaiju.

heroclix 旺角"信我"內有間抽籃球卡的鋪頭, 都有heroclix賣, 可以去睇睇.

NECA野好多時賣晒就無, 如果唔係一新出就入手, 好多時都只能得個望字.
jeffloh 發表於 26-2-2015 12:59 PM
我有買開NECA的7吋figure, 不過只入機械人無入怪獸. 一般都係旺角"咪嘈"入手.
pacific rim除o左figure仲 ...

我自己平時都去開幾間買...我都有一直買開...不過之前覺得買左單個唔需要再買...但而家就想買齊佢...出咩買咩...我18吋同7吋都有買...基本上係齊晒...連Movie The End 黑色版都有買..
李察斯 發表於 26-2-2015 02:58 PM
我自己平時都去開幾間買...我都有一直買開...不過之前覺得買左單個唔需要再買...但而家就想買齊佢...出咩 ...

我無買18吋因為太大隻了. figure就每款機入一隻就算. (雖然GD我有2隻), 黑色版我無入, 因為無晒d detail.....不過個盒係好靚用黎收藏一流~ (我一般買點來都會玩, 好少專for收藏)

statue我覺得好靚不過都係太大隻所以無入~

遲d NECA會出Q版PR野, 你可以留意下~
呢d~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`

最近都係第一次玩NECA, 買左PR O既GD 同浪人, 覺得D 手工真係幾正.

HASBRO 果D 冇手工又貴過人, 係有D昆水...
neca既野真係可一不可再
老翻既澳州機周街都係
D膠軟林林企都企唔穩
買過兩隻一隻斷腳,一隻斷腰
逼於無奈都係要放棄
強Dee 發表於 26-2-2015 05:38 PM
老翻既澳州機周街都係
D膠軟林林企都企唔穩

買正版就好了~

BTW, GD 挪住架貨輪當棍玩真係好正{:2_297:}
強Dee 發表於 26-2-2015 05:38 PM
老翻既澳州機周街都係
D膠軟林林企都企唔穩

吓..乜香港有NECA老翻咩?點分?
jeffloh 發表於 26-2-2015 03:07 PM
呢d~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`

係正wo...希望快D出...另外想問一問邊度可以睇到Pacific Rim出過咩...我發現Neca官網係唔準...
李察斯 發表於 26-2-2015 06:31 PM
係正wo...希望快D出...另外想問一問邊度可以睇到Pacific Rim出過咩...我發現Neca官網係唔準...

NECA之前有張poster咁上下的野, 成個checklist咁的, 可以去佢FB搵下~
不過2015會新出果d好似無放落去
圖link:

goldwater:
正版應該絕左種...
棒球棍版GD似係GIMMICK多過PARTS,支棒球棍點渣都唔實,
不過本身關節比第一版好太多,自己無第一版
所以就入左呢隻
李察斯:
熱門既NECA產品有老番唔出奇
最大分別係要睇D DETAIL位
我自己都唔係咁識分,好多時都係買左之後睇番人地SHARE既相先知
同自己果隻D色有無唔同
價錢亦平好多
D膠質就真係不敢恭維...
Max Factory唔係會出Gypsy Danger咩?
我自己本身有份於此片出現幾個鏡頭.希望續集有份參與.
tinlunlau 發表於 26-2-2015 07:59 PM
Max Factory唔係會出Gypsy Danger咩?
我自己本身有份於此片出現幾個鏡頭.希望續集有份參與.

其實高唔高人工...要識英文?係香港景拍定咩?
強Dee 發表於 26-2-2015 07:06 PM
goldwater:
正版應該絕左種...
棒球棍版GD似係GIMMICK多過PARTS,支棒球棍點渣都唔實,

有冇老番相睇下...因為我真係唔太相信會有老番...平時買時都check過價...基本上間間價位都差不多...同埋老番邊會出得咁快..?正版一出老番就有?