Toysdaily 玩具日報

樓主: PeaceSeeker

[Medicom] Berserk - Guts Dark Knight Ver.

面相,比例,上色都好滿意,最緊要有漫畫感,不用入threezero了:he:
我今日都拎咗, 同官圖都好似, 幾滿意~

不過30果隻我都會去訂, 因為感覺粗獷啲
日本有圖了
評價很好..網友照的圖,帥到破表
我元旦之後要去找現貨..

[img]%5BURL=http://s444.photobucket.com/user/lydiamomo/media/1451444106959_zpscnraes08.jpg.html%5D[/URL][/img]
Too good, I ordered both Medicom and Threezero
睇咗threezero實物,medicom呢隻正好多!
露joint好似shf 放大版.........
話說,我個人對ㄧ定程度的露joint有些癖好
不知道有無人跟我ㄧ樣,
拍玩具時,喜歡看到手軸的JOINT
覺得這才像玩具
雖然假面幾乎都看不太到就是了

平心而論,講質感講真實感Three0都仲係賣甩幾條街.
但格斯始終唔係真人,真實感反而成為失著.
一向配件同衣衫質感好兒童玩具的M記今次上足力,
雖然用料都係咁上下但分件偏多,加埋上色,剛剛好係實物化同動漫感之間有個完美平衡度
但把斬龍劍都係太玩具
只能說看個人了
我自己是愛玩日系玩具
M記的設計風格在日本還是比較具有主宰力
別的廠牌基本都吃不開
但相反在香港中國台灣就吃不太開了,香港好似連玩具展都懶得出展了(?)
不過我是不太在意,收自己愛的就好
比較重視配件的,M記絕對不是好選擇{:1_203:}

本人十分喜愛烙印戰士這套漫畫,而且覺得Medicom製作的這個格斯亦不負所望。
惟因之前正價入了的黃金時代編格斯,在冇乜點扭動過關節的情況下,最近攞返出來,右手邊肩膀竟然鬆到接近斷裂的程度,放喺盒咋喎,冇乜點玩喎,勁Sad呀!我真心鍾意呢隻,1800幾蚊買的,點解唔做好啲,比啲垃圾素體人。所以新呢隻出得幾靚,我都冇再買的意慾:die:
M記出名易爛,jojo同vader都奶過佢野,已經唔敢再入M記:oh:
我也冒著將來爆皮和爛關節情況下買了,無論頭調,身形都很滿意,但作為12吋公仔我覺得不太合格,所有皮帶,布袋全部都是假狗,連胸前的小飛標都不能拿出來。睇返十幾年前Dragon出嗰隻,外觀和素體身形當然不能和現時比較,但所有配件都很精細,袋和皮帶真係皮制,所以東西都係穿在身上,這樣才有玩着衫公仔的感覺。
左Dragon, 右M記

唔好睇佢咁嘅樣,D配件正好多㗎

M記除咗外觀,D配件完全退步.....

請問M記這次頸部是包膠的嗎?
terrypotter 發表於 3-1-2016 05:22 PM
請問M記這次頸部是包膠的嗎?

是包膠的..................