Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 大家覺得行版日版亞洲版分別大嗎 ?

yugi 發表於 23-1-2015 11:59 AM
分別當然有, 行版多張問卷的

行版多張問卷--->咁多謝呀:he:
內件真係唔覺有分別,但個別亞版返貨d盒真係殘d
Don't forget 美版
追左3頁,樓主你想人比咩答案你呢其實?????????????
1萬個%同你講,全部版本啲貨都一樣
冇人、冇老細、冇公司會為幾十幾百蚊港紙嘅野,專程請個專員去驗證邊件貨隻腳,隻手,個頭靚啲再砌埋一盒
再分幾級運去日本,香港,大陸,其他東南亞囉
其他師兄唔係想串你,而係你自己都要用少少常識去諗一諗
PS3... PS4... PSV 啲 Game... 日、行、美版... 就真係有分別喇...
LeO涼介 發表於 23-1-2015 02:03 PM
追左3頁,樓主你想人比咩答案你呢其實?????????????
冇人、冇老細 ...

當然唔需要啦,用生產批次嚟區別都已經足夠。

每件模都有壽命,啤過一定次數就唔能夠再用。

日版係咪好啲,睇吓你信唔信頭批生產嘅就係日版,信唔信喱批日版因為件模被啤過嘅次數少損耗少而令到啤出嚟嘅件質素好啲囉。
LeO涼介 發表於 23-1-2015 02:03 PM
冇人、冇老細 ...

稍安無躁 , 我開個post都只係想睇睇大家意見 , 有分別 or 冇分別都ok, 大家傾兩句
同我遭遇/想法同唔同(一樓) 都nevermind . 當然我亦無堅持話d乜野
如果你想我有必要表態(30樓) , 我傾向大家嘅想法. 就算唔講大家都估倒 .
而且回覆都有point , 唔覺乜野串唔串..有d points仲幾有趣
:51:

iorik 發表於 23-1-2015 03:46 PM

龍記d QC差係好多同好都認同 , 傳聞龍記會將d質素較佳嘅貨賣歐美 , 差嘅賣亞洲區 , 歐美打稅後貨價好貴 , 而且市場大 , 如果qc 差就真係唔使賣 . 但一直係傳聞 , 我只知我買到嘅都經常欠件壞件 . 講緊一盒係百零-百幾時代 , 依家3,幾百一盒就唔知啦:78:
b855506 發表於 22-1-2015 11:50 PM
首先sorry先樓主,我都唔知自己點解會入來,不過因為好奇心令我想反問返樓咁其實你覺得除左價錢,張問卷,鐳射 ...

sorly, 睇漏左...見一樓, 30樓
多謝咁多位貼題嘅回覆 , 我未回嘅呢度一次過回埋 thank you:77:{:1_235:}
[quote]iorik
iorik 發表於 23-1-2015 03:46 PM

你話其他野我可能會信,玩具一定唔信,我自己做零售嘅,亦都比好大信心大家,講得出咩版咩版真係有別嘅,有7成以上都係騙徒手法,當然同你個講法一樣,信唔信就睇你個人喇
以前就話行版有問題可以換所以貴D,E家有鬼得換呀!叫你自己揾代理,亞版無得換所以平D,以前日版貴原因,因為日本比香港早出,香港D鋪可以早D賣,賣比D心急人,和I phone 美國先出,D人坐飛機運到香港先達一樣,今時今日就唔得了,因為日本和香港差不多一起出,D人玩玩具年資小咪俾玩具店呃到囉!
貨品沒分別 但買既人有分別 比得起想快玩咪買日版行版 貪平咪等亞版...
一樣貨品分幾種價格都係一般生意手法....
我樓下個單位平10萬 我樓上個單位貴10萬 咪又係大家一9樣望住對面層樓...

如果你唔明咩叫月經post,
我唔怪你,
只係我唔會特登解釋咩叫「月經post」。
如果你係明白咩叫月經post嘅,
我最少會相信你係一個唔識使用td嘅搜尋系統,
或者係一個飯來張口、
食嘢唔做嘢、
做嘢打爛嘢嘅人。