Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 九兩菜 日元狂跌 瑞華行 200日元蛋加價到$20元隻

katsumoto 發表於 13-1-2015 07:32 PM
佢憑乜野話「原材料」價格上漲!?

電視都有得睇∼
佢要加價,梗有佢理由!!
嘈黎都無用,梗有人會扭,瑞記根本就唔志在賺我們這班玩具迷錢,無問題丫,加價=協助戒毒,我愛你呀!瑞記!
瑞記自己人工、租金貴咗。
gazza1211 發表於 14-1-2015 01:42 AM
瑞記自己人工、租金貴咗。

佢個倉.... 好似係早年自置

反而近年BANDAI拎返個marketing自己做主導,瑞記就真係賺少左就真 :p
20蚊玩一次.仲要重複率又高,玩野咩:50:
好彩我已經唔玩扭蛋,最多得閒過下手引扭一隻
自從12蚊後, 我就唔再抽了, 旁觀者清, 香港還好, 日本扭蛋市場萎縮了很多呢.
多年無玩扭蛋,唯因 幾個月前見 咕咕兵 超過癮,才出手,如樓上大大 話齋 又貴又高重複率,真係 無下次
2百Yen抽$16蚊仲有少少剩餘心理關口, 加到$20就完全唔使考慮.

人生又少了一樣煩惱!!!!!!
請問
包括食玩、converge 、assault k等等嗎?
記憶中買過一兩次converge 好似有張四洲貼紙?
龍星丸 發表於 14-1-2015 10:27 AM
請問
包括食玩、converge 、assault k等等嗎?
記憶中買過一兩次converge 好似有張四洲貼紙?

0食物語係四州架嘛,果啲係經笨大hk marketing 批俾四州做,唔關瑞記事
衰記出名賤格是常識吧
宜家D玩具日版亞版都平過佢盡量都唔會買行版
幾年無抽扭蛋, 前幾日見到有款龍珠手機擺設幾得意
諗住抽一抽, 嘩, 原來$24蚊一粒, 再睇下, 嘩, 原來係300yen蛋
不過好想要餃子款, 咁就抽一抽啦, 點知都好中咗悟空款, 不過都唔係好靚

不過我對上玩扭蛋已是龍珠HG蛋, 當時$10蚊隻, 又靚
以前300yen係情景款扭蛋喎, 乜而家300yen蛋都咁少膠既???!
:ar: 以後又可以玩少一樣了~!
無競爭一間獨大就係咁
this company gone crazy!!!!!!!!!!!!!