Toysdaily 玩具日報

查看: 16628|回復: 61

[分享討論] 九兩菜 日元狂跌 瑞華行 200日元蛋加價到$20元隻

sd next系列正式脫坑
成廿元隻 一餐飯抽一次 點玩呀:blame:

之前日元升就10元加到12 再加到16
依架日元跌左半年有突 唔減價不突止 重要加價到廿元

對瑞記你依間代理真係無言
玩具鋪拿貨又要食你死貨先可以拿貨

用家明明買行貨 有錯件 有缺件完全唔鬼理(ex暗雙子直頭唔換件 唔回收)
有其他師兄錯件可以擺成年係瑞記都未拿得(玩具日報之前位龍王丸師兄)

sd next 未開已經發現 錯件 缺件 寄返比佢半年都拿唔返

一間完全唔合格既代理:74:
其實BANDAI訂立日圓定價, 已經考慮左原材料, 人力成本, 運費等等因素.

加批價加到貴過日圓匯率, 如真的要賣蛋, 自己返日版隨時平過行批, 仲邊駛同你瑞記入貨?
. . . 質素咁差仲要食你十算?
我加多一蚊去老麥填飽個肚好過 ~ !
好彩我都叫戒咗扭蛋呢個惡習,係扭都只扭D可愛動物公仔。
仍玩緊我的5蚊扭旦

唔買係最好回覆..................
其實佢真係貴到唔合理的話,市場會話佢知佢錯(唔抽),大大都唔好太勞氣了! 講真我都無抽好耐....(一年無一次)
日圓匯率下跌左咁多, 行貨扭蛋價不減, 仲要加價, 真的要同佢講BYE BYE
我以前都有抽 SD Next...
但現在要成二十元一隻蛋,真係貴了一點...
以後都更加唔會點抽啦...
扭蛋已少抽,因為無以前咁仔細,加價對我無所謂,可叫自己不要亂抽。
抽少D咪算囉,反正也不是太多好的出現。但係始終都係......:53:
抽少D?係唔抽啦!!
已經冇抽多年 , 反而留多幾蚊(41 日起)買玩具俾膠袋錢
仲貴過日版?      {:2_241:}
早二日已知:$

太好了

不再玩扭蛋
依家笨大啲扭蛋都好似兒童向呃細路就得
自從冇出正常比例龍珠,星矢,火影之類JUMP人氣漫畫角色扭蛋都冇買過扭蛋lu~
瑞記真係無得頂!
可以同扭蛋講拜拜