Toysdaily 玩具日報

查看: 15917|回復: 18

[分享討論] 太空戰士的阿寶走了

在"戰神渣古"及"監視器香左"肆虐的年代, 幾乎較新歷史把真正歷史淹沒

有多少人仍記得真正原裝的無線配音版機動戰士是由他配音呢?  

這個回憶主要屬於60及70後, 阿寶你終於有得抖了!

再見了, 叮噹, 阿寶, 紫龍, 恭介
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150102/53292371

人生無常

同時令我想起古谷徹及池田秀一能否配到GUNDAM ORIGIN的最後! :time:
R.....I.....P......
熱狗OO 發表於 2-1-2015 01:33 PM
人生無常

同時令我想起古谷徹及池田秀一能否配到GUNDAM ORIGIN的最後!

古谷應該得既,池田就…………
davidki99 發表於 4-1-2015 02:11 PM
古谷應該得既,池田就…………

兩人現在分別幾歲?  
熱狗OO 發表於 4-1-2015 08:13 PM
兩人現在分別幾歲?

張相左邊阿寶,右邊馬沙
davidki99 發表於 6-1-2015 02:30 PM
張相左邊阿寶,右邊馬沙

呢個我知, 古谷個LOOK老左好多
古谷徹(1953年7月31日-)池田秀一1949 年 12 月 2 日(65 歲
dmaj7 發表於 6-1-2015 11:01 PM
古谷徹(1953年7月31日-)池田秀一1949 年 12 月 2 日(65 歲

咁應該捱到ORIGIN完既...

相信都會係兩位最後在高達系列聲優...

我諗他們未來行開果日, 作為高達迷的我的傷心程度絕不會下於林生過身
世事無絕對,話唔定他們長命百歲呢
無線快D重播高達0079啦....
kr2004jp 發表於 10-1-2015 01:40 AM
無線快D重播高達0079啦....

支持呀!我都想重播高達 0079 !!
要重播先要母帶還保存到依家冇花冇爛冇發霉...仲有版權問題應該都係其中一個因數~~
再起風雲 & 雷霆一擊都未重播過就知
chunto0731 發表於 10-1-2015 12:05 PM
再起風雲 & 雷霆一擊都未重播過就知

無線D舊配音動畫片片源都應該重係度(之前重播IQ博士都系八幾年果時既原聲配音).
但佢肯唔肯重播真系好難講......其實無線應該係J2台開過個經典動畫片時段, 專門重播番以前配音既動畫片, 肯定好多好似我依D老餅會追住黎睇.....