Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 3A TRANSFORMERS - BUMBLEBEE

dvddvdhk 發表於 10-12-2014 06:49 AM
經3A官網會有bonus part 同送貨上門,其他地方訂就乜都無兼自取,不過有個好處係吾使full pay。

唔該哂ching
咁我都係經網上買
個 figure 咁多 parts, 會唔會玩玩下會有 parts
甩出泥呢?
仲有想問 3A 是一間香港公司嗎?
Knightmare 發表於 10-12-2014 09:06 AM
原來除左上官網買,仲有其他地方可以買到?

不過我有個問題,睇返3A英文版網頁寫既係PRE-ORDER(即預訂) ...

3A 一般都係預訂 , 之後 6 - 8 個月出貨 , 呢隻都吾例外 , 依家只係預訂 , 正如之前所講 , 網上訂話以 paypal 一次過付款 , 之後等佢送貨比你 , 係其他鋪頭訂就先落訂 , 貨到比尾數 , 不過一般比官網訂會遲d先有貨派 . 以前 3A 售後服務好正 , 送貨後如果發現有sad , 會派人黎收返件貨 , 之後再送件新既黎 , 吾知依家有無改變呢個服務 ?
wallhui 發表於 10-12-2014 04:14 PM
唔該哂ching
咁我都係經網上買

吾使客氣 , 記得先係官網登記做會員 , 另外如果未有 paypal 就記得開定戶口 , 到12號準時上官網訂就得 , 以前d熱門野要好似iphone咁鬥快按F5 , 吾係好快比人訂晒 . 我估 bumblebee 去到3千幾既價 , 我估未必搶得好勁 , 祝好運 !!
dvddvdhk 發表於 10-12-2014 09:57 PM
吾使客氣 , 記得先係官網登記做會員 , 另外如果未有 paypal 就記得開定戶口 , 到12號準時上官網訂就得 ,  ...

好彩你提一提我,原來要搶架:Q
原本幾有性趣, 但見佢都幾多造型上問題, 加上唔係平亦唔係主角, pass~

小弟又非常唔爭氣地找到一個不同了...
肩背車軨按電影造形應該係車軨花紋向外
而3A版花紋則向內,向外的反而係背面及車軸

現整合出黎既找不到大約有以下數個
1.手臂無法向前屈
2.口器(奶咀)顏色以至造形偏差
3.鎖骨胸鰭裝反
4.車廠LOGO欠奉
5.腰至胸部管狀零件
6.肩背車軨方向相反

另外,之前講話手臂無法向外屈,可能有CHING未明白Tachikoma師兄同小弟既擔心
舉例而言就係如果確實欠缺該部分關節,即使簡單如下圖既POSE呢隻3A BEE都會擺唔出

wallhui 發表於 11-12-2014 01:26 AM
好彩你提一提我,原來要搶架

Definitely no need since this is not F5 item.

But you will not know how long they will post it on the web for sale, usually at least 2-3 days for this kind of licensed item.
明天幾點開始接受預訂?
wallhui 發表於 11-12-2014 01:26 AM
好彩你提一提我,原來要搶架

咁又吾使去到搶既程度,依家通常1,2日內都有得訂。
peteryslee211 發表於 11-12-2014 01:30 PM
明天幾點開始接受預訂?

9點開始有得訂。
Knightmare 發表於 9-12-2014 11:47 AM
仲有三日,好緊張!!

已經刨左BUMBLE BEE 既LOOK BOOK無數次

ching 們, 看一下這一張相 你所說的車廠logo 同 油壓零件, 好似都有喔!!!.
利申, 剛訂了

已經訂左~~:shiny:
忍唔住訂左 :handshake: