Toysdaily 玩具日報

查看: 8688|回復: 47

[詢問] 如果ins老闆集體係搞玩具節既星期五六日唔開鋪會點?

咁我咪買唔到野?

加我地4倍租趕我地走,
仲要我幫你谷人流,條氣點順?
走我都要走得有尊嚴,有骨氣!
炒炒炒炒炒炒 炒飽佢 所有人一齊受氣!
究境加左4倍租未啫?可能未必加呢!
罷市 都幾好 ……
擺市都好, 但緊記門口要貼晒標語先
擺市,貼野叫人唔好買鋪^^
呢個場加4倍租實變死場,班小業主仲以為賺梗,實在替佢哋擔心、!
頭像被屏蔽
點都阻5到死場誕生
我一d都唔擔心乜乜小業主大業主,佢地死唔死關我很事咩
明明係講玩具,宜家變左講地產咁
隨咗大莊家之外,基本上其他人 應該通輸 。

加3幾倍租 好正常 。 2、3百萬個鋪,點可能重收幾千蚊租

題外話 ~ 記得 【葵涌廣場】以前好多賣玩具

隨咗地下幾出名嘅 開倉,重有 2 間玩具景品店,1 間首辦店。

2樓有做咗好耐嘅 星輝模型,同另 1 間算多新嘢嘅玩具鋪

3樓亦有幾間 細鋪。

就在大業主 大幅加租下 ~ 全滅  :* 只剩返一樓 :angry:

我都好懷念當年葵芳個場
霸權主意之下,你罷市玩野佢唔同你續約!!!!
原來係咁,我都奇點解唔見哂d玩具鋪
司馬易 發表於 15-11-2014 09:16 PM
隨咗大莊家之外,基本上其他人 應該通輸 。

加3幾倍租 好正常 。 2、3百萬個鋪,點可能重收幾千蚊 ...

我都好懷念 有多間玩具鋪 既葵涌廣場 ……;令我再次入玩具坑,就係 係 葵涌廣場 地下 見到隻 山口式026 使者,嘩!  而家啲玩具咁正既,即買;
至此,我便買買買,模型 就必去星輝 (其實我一直晤知個名),其他的,就行一轉商場,邊間平便去邊間買 ……;以前,真係晤駛專登出油旺 ……

希望店主大家今次真係要齊心共抗地產賤商