Toysdaily 玩具日報

查看: 7557|回復: 37

[改造交流] M廠拉打終於要爆

執柜見到幾隻拉打件衫開始爆,尤其隻RX更嚴重,自己斷腰瞓底埋。
請問有無邊種body(Medicom/HT)可以替換?駛唔駛爆開套甲,易更換?
我現成有隻Medicom302素體,合適嗎?

玩左幾年figures都仍係初階,擺下簡單pose就算。最盡都只係換過一次The First 2號body,再無進一步改造經驗。
懇請各位賜教thx

呢d假皮,係咪唔好長屈曲?利申,我隻the first依然無事
咁嘅價錢,仲俾咁嘅質素,其他款式真是搵鬼買。{:1_224:}
我的the first & the next 1號 2 號皮衣都剝落很多了, Kiva 也斷膝
Kabuto,Den-O,響鬼,Kiva等胸甲都變得好黏。
頭痛
水水的基地 發表於 14-11-2014 12:47 AM
呢d假皮,係咪唔好長屈曲?利申,我隻the first依然無事

唔止假皮,仲有包膠都係,長期屈曲係會爆!{:1_206:}
所以我唔明d師兄點解咁鍾意(rocky, rambo)包膠,雖然係靚但唔可擺pose太耐。要時不時換pose(但都有爆危機)。始終係玩具,唔包膠玩得放d!{:1_208:}
買買買 發表於 14-11-2014 10:27 AM
唔止假皮,仲有包膠都係,長期屈曲係會爆!
所以我唔明d師兄點解咁鍾意(rocky, rambo)包膠,雖 ...

我諗係唔同既膠有分別遮
我隻威龍sdu容錦昌,十幾年都無件何問題

係...我幾隻威龍包膠手都無事...都有十二,三年  發表於 16-11-2014 05:13 PM
假皮同包膠都係雞肋,唔用效果又爭得遠但用又有限肯
不過真係睇質素,ht之前個假皮手套還完好,bbi的己剝落
不過m記之前的品質真有問題,東京暴族巖心口個手掌印嘜竟然溶化,以為自己保養得差,點知見到蕉仁玩具門口個display都有呢個情況,佢已經開冷氣恆溫了,好喜歡呢隻,又平,造型又好得,出得又靚,可惜

所以明白ching的心情
m記爆膠問題一直係死證
交叉人 發表於 14-11-2014 11:25 AM
假皮同包膠都係雞肋,唔用效果又爭得遠但用又有限肯
不過真係睇質素,ht之前個假皮手套還完好,bbi的己剝 ...

ching 我同你一樣,好鍾意東京暴族,隻巖同兩件應募隊員衫心囗個logo 都中左招,無得救
Except Shocker Rider... All my The First and The Next series are TOTALLY LOST already............. :sad:

Anyway, no choice as only Medicom got the license of Riders.............. :blame:
頭像被屏蔽
超港人 發表於 14-11-2014 12:26 PM
M記既衫爆Body難真係宿命黎!
Body難都能換302素體
衫爆點攪!

咁我隻RX可以用302換住先
界黏手問題可以點解決?
買買買 發表於 14-11-2014 10:27 AM
唔止假皮,仲有包膠都係,長期屈曲係會爆!
所以我唔明d師兄點解咁鍾意(rocky, rambo)包膠,雖 ...

唔係一定爆....

我隻P仔亞諾 雙手屈埋左幾年 都冇爆

反而BIO5 CHRIS 屈左唔夠1年左右已經爆左