Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: AJ

[個人收藏] 我真的入手了 - 孩記的變形金剛 傑作MP-03 鋼鎖

mythsgod 發表於 11-11-2014 10:27 PM
師兄 你上次開倉時用靚價買了隻 亞限傑作版 鋼鎖 啊!

你咁都記得.............:@.......不過今次我係講樓主終於忍唔住手呢..........:he:
ray文 發表於 12-11-2014 11:02 AM
你咁都記得....................不過今次我係講樓主終於忍唔住手呢..........

妖! 有咩玩具你係無?? :36:

你最近一定大手入咗好多玩具! {:1_203:}
tyc 發表於 12-11-2014 10:37 AM
其實小弟唔明"收爪"問題所在?我見G1設定無論是卡通、漫畫和玩具都是外露的。所以我覺得Masterpiece設計沒 ...

我ge意思係 個爪佢如果能縮入d,人型時冇咁特出就好看多
其實點解係mp03,mp03 乜唔係俾星星叫用左了嗎??
床上的波兒 發表於 12-11-2014 02:15 PM
其實點解係mp03,mp03 乜唔係俾星星叫用左了嗎??

我估係孩記用傑作呢個名出mp,只是唔知邊度痕,重編d號碼,而呢個grimlock係第3作,所以叫mp-03
AJ 發表於 11-11-2014 11:58 PM
我ge意思係 個爪佢如果能縮入d,人型時冇咁特出就好看多

咁又真係會好睇啲嘅...但我覺得佢啲爪大得唻夠霸氣,特出非凡,我覺得都OK!

此Grimlock 係 "Hasbro MP03" 唔係 "TakaraTomy MP03" (即 Starscream).

Hasbro MP01 = 新版文哥
Hasbro MP02 = Sunstorm
Hasbro MP03 = Grimlock (reissue)
Hasbro MP04 = Prowl
mythsgod 發表於 11-11-2014 10:26 PM
多謝師兄分享好物! 反狗城 現價確是十分抵玩!

想問C兄現在多少錢:)
謝謝先{:1_235:}

[quote]tyc 發表於 12-11-2014 03:24 PM
咁又真係會好睇

我以為孩記mp 01 係音波

個爪人形時 '太阻訂"
龍形時就ok好睇

頭像被屏蔽
考慮緊既師兄可以諗下斗城版,雖然包裝就樣衰啲,但勝在價錢親民。呢隻我都有,仲買埋三廠套King of Fire,可以玩噴火,正∼∼
AJ 發表於 11-11-2014 10:49 AM
我簡單寫多次玩後感給你參考

好實在,好充實,大隻又重手,易變型,可動算滿意

最後都喺入手了 :shy: