Toysdaily 玩具日報

查看: 8358|回復: 25

[個人收藏] 我真的入手了 - 孩記的變形金剛 傑作MP-03 鋼鎖

HASBRO TRANSFORMERS
MASTERPIECE MP-03
AUTOBOTS DINOBOT LEADER
GRIMLOCK

入手了 解了多年的毒 好實在 好充實

灰膠肉孫一早知 冇錢買日版都冇計
關節部份太鬆and太繄的,自已折開調整了
變型唔難,流暢,ok啦,可動也滿意
一些轉眼,開口,擺尾等等小玩意,沒意見
只是右手發光部份真係好浪費,效果又唔好

TRANSFORM!

高大靚仔 又重又好玩

鋼鎖的變型唯一意見係: 人型時,前臂的腳爪可以收入一格位就靚仔,如不是手部有燈著要留位
TT社應能做到

另外 最意外是腳指腳掌有可動位,但可動範圍及貼地性全無幫助

唉...............好癈的燈效

留意: 今個月好似出MP 大黃蜂
博派又多1人 等收貨 YEAH

好Grimlock~
燈效同收爪二擇我會選收爪~
傑作MP03 ... 第一時間訛到Starscream
我仲爭扎緊買唔買。 :no:
不錯的分享。
有皇冠版本的鋼鎖,有沒有圍裙版的鋼鎖?:77:
唔知孩佬幾時出埋其他恐龍派角色?:no:
ywwong 發表於 11-11-2014 08:44 AM
我仲爭扎緊買唔買。

我簡單寫多次玩後感給你參考

好實在,好充實,大隻又重手,易變型,可動算滿意

灰膠唔靚,關節部份太鬆and太繄的,自已折開調整,右手發光部份好廢,效果唔好
正呢, 上次冇入, 今次終於都要入手了................{:1_208:}
ywwong 發表於 11-11-2014 08:44 AM
我仲爭扎緊買唔買。

豆豆城做緊特價, 抵玩呀 {:1_205:}
日版發光好好多,雖然基本上都唔會玩.....
不過呢隻粗玩ok, 唔駛就住就住,又唔怕甩油:(
唔錯,只是比較膠
頭像被屏蔽
多謝師兄分享好物!{:1_377:} 反狗城 現價確是十分抵玩! {:1_203:}
頭像被屏蔽
ray文 發表於 11-11-2014 12:25 PM
正呢, 上次冇入, 今次終於都要入手了................

師兄 你上次開倉時用靚價買了隻 亞限傑作版 鋼鎖 啊! :58:
外型好Q, 又抵玩! 讚讚讚! {:1_235:}

nice report {:1_223:}
其實小弟唔明"收爪"問題所在?我見G1設定無論是卡通、漫畫和玩具都是外露的。所以我覺得Masterpiece設計沒問題啊?AJ,BRS兄所指是如何收法呢?