Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 現時點被收購?(補LINKED)

估唔到連呢個點都無埋…唉
True toy collectors should AVOID going to In's Point during this "toy show".
It is just a scheme by the real estate people to try fool investors into paying over market value for the shops

If we really want what is best for In's Point and the toy dealers renting shops there and the toy community...
Go to 信和 or 皆旺 or whatever, just avoid Ins Pt for 2 weekends pls!!!
DO NOT support this "toy show"!!!
hk小文 發表於 14-11-2014 03:37 PM
大把人為了些小著數,將自己權益出賣,仲要沾沾自喜笑你,仲咩有著數唔要。

我又咁睇呀. 買鋪/買樓點都有風險, 如果有人就咁睇 2個weekend的人流(仲要明知係有特別安排的節目ie"玩具展" 而唔係平日的人流) 如果咁易就落"搭"都無計啦~ 記憶中最出名就係佐敦有個場, 死o左10年, 當年一百萬一個鋪位, 最後離場時只拎回10萬咋. 接唔接受到個風險, 自己決定, 到時衰o左唔好怪人了~~

講真我要買樓, 都去下附近睇埋有咩車坐, 有咩野食先決定啦~ 買鋪都係一樣, 如果我有錢買, 至少都"微服出巡"幾次, 睇下平時多唔多人行, 值唔值得買先作決定啦~

個"胎穌"如果有靚價性姨神話同埋蕉合金呢樹班大大咪照樣仆到去…:45:

From TAG FB

:ice:
jeffloh 發表於 14-11-2014 04:21 PM
我又咁睇呀. 買鋪/買樓點都有風險, 如果有人就咁睇 2個weekend的人流(仲要明知係有特別安排的節目ie"玩具 ...

如果個個都好似師兄咁清醒,香港地產經紀死一半都唔止,包裝到五厘回報,一百幾拾萬有交易,大把人跳落去啦!個個以為兩年實走得甩,鋪噃!葵涌廣場都過仟萬一間,何況油麻地?,起碼五百啦!
我估部份租約都有排未滿,  仲有一年半載玩啩

最開心係雞旺業主, 而家個場非常冷清, INPOINT收皮佢最大得益
GUNGUN 發表於 14-11-2014 04:52 PM
我估部份租約都有排未滿,  仲有一年半載玩

關咩事,就算連信和都收埋皮...
我都唔會落皆旺...
太陽之牙 發表於 14-11-2014 04:23 PM
個"胎穌"如果有靚價性姨神話同埋蕉合金呢樹班大大咪照樣仆到去…

除非地產商用小財唔出大財唔入的方式自己入貨蝕賣外基本上無乜可能, 連批發商或玩具鋪除死貨外都未必做到呢d特賣
GUNGUN 發表於 14-11-2014 04:52 PM
我估部份租約都有排未滿,  仲有一年半載玩啩

最開心係雞旺業主, 而家個場非常冷清, INPOINT收皮佢 ...

你錯了! ins租約是半年續期一次!
cccccto 發表於 14-11-2014 05:07 PM
你錯了! ins租約是半年續期一次!

原來INPOINT咁巴閉....
我估佢呢個巨型Mario及阿童木係冇攞授權自己搵人整, 可唔可以報海關?
hk小文 發表於 14-11-2014 04:44 PM
如果個個都好似師兄咁清醒,香港地產經紀死一半都唔止,包裝到五厘回報,一百幾拾萬有交易,大把人跳落去 ...

咁只好講句: "may the odds be ever in your favor"了~~~ XD
不過講真, 我有錢我都買間鋪! 跟住原價租比老闆, 最多叫老闆留多d正玩具比我或者打多d折比我, 以後大家win win呀~~
catcat 發表於 14-11-2014 11:07 AM
人地準備好晒賣樓了。

今個星期五六日仲搞玩具show,我地一班玩具L負責帶旺個場,等準買家見到個場人流 ...

頭先食飯路過
可能小弟太無知
請問有咩「優惠價」同「特色玩具」?
我好迷網⋯⋯
睇唔通,唔係,係一D都睇唔到⋯⋯