Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: bbq1120

[改造交流] 修改魔雪奇緣愛莎與安娜眼睛(傷眼愼入)

borisasf 發表於 10-11-2014 12:20 AM
支持支持,只要做多幾次,一定會更好!
用小弟的作品支持一下!

BORISASF師兄依隻真係靚D

BBQ1120師兄唔好灰心,加油
其外話,其實依隻公仔咩料?原來咁多人買:DD
hellobaby 發表於 10-11-2014 12:33 AM
其外話,其實依隻公仔咩料?原來咁多人買

魔雪奇緣係一套幾好睇既迪士尼動畫電影,出左dvd,有興趣搵返來睇吓.:77:

https://www.youtube.com/watch?v=L0MK7qz13bU

bbq1120 發表於 10-11-2014 12:37 AM
魔雪奇緣係一套幾好睇既迪士尼動畫電影,出左dvd,有興趣搵返來睇吓.

https://www.youtube.co ...

啊,原來係依套卡通,我只係聽過依首,唔知佢原來咁紅:@
多謝分享!{:1_377:}
bbq1120 發表於 10-11-2014 12:22 AM
c兄d油開得好靚wo,可以講比小弟聽有乜技巧嗎?

膚色係雙星現成噴罐之嘛∼眼白同瞳孔咪水性油性咁隔住油囉∼我都係小試牛刀,搵隻流野試!haha~

多謝支持...:77:
Toruk_Makto 發表於 10-11-2014 05:42 PM
膚色係雙星現成噴罐之嘛∼眼白同瞳孔咪水性油性咁隔住油囉∼我都係小試牛刀,搵隻流野試!haha~

唔好意思,C兄,因為模型油我係新手,唔太清楚特性,水性同油性隔住油就可以咁平滑架啦?:64:
bbq1120 發表於 10-11-2014 12:31 AM
多謝borisasf兄入來支持,其實我就係睇完你個post先迷上魔雪,重要嗱哪聲上網bid呢兩隻返來,心急重要 ...

我唔係用開油水抹,一向都係用洗甲水。
borisasf 發表於 11-11-2014 01:14 AM
我唔係用開油水抹,一向都係用洗甲水。

原來洗甲水咁好用架!{:1_374:}
多謝borisasf兄教路,又學多一樣野了:$
其實兩隻公仔都係我廠做的 :P
mist1985 發表於 12-11-2014 12:37 AM
其實兩隻公仔都係我廠做的 :P

C兄,依家重有無生產呀?因為出面都重係難買到...:63:
今日油返之前偷雞無上色既眼白,如下圖:

當然唔會由唔靚變成靚啦,不過叫了左自己一個心願先,暫時以我既能力只係去到呢個地步,請見諒...:64: