Toysdaily 玩具日報

樓主: Fukuiraptor

特撮巨大超人專區

細個有件背心同底褲部係白底+紅邊............
所以成日可以扮"銀面飛俠"......................:shy:
thailand ultraman??
ugly
"Ugly"......which one did you refer to?
原文章由 mameminomu 於 19-11-2006 03:08 PM 發表
thailand ultraman??

no pic..................:?
原文章由 DinGa 於 19-11-2006 03:10 PM 發表
ugly

...........................:?
原文章由 大姐姐 於 19-11-2006 02:43 PM 發表
呢本銀面飛俠薄仔我都有,應該仲有一個類似銀包的東西(膠套包著紙)跟隨,而薄仔是插在它裡面的。  當年讀幼稚園時買的。

Do you still have the purse-like jacket?  Can show a pic?
原文章由 秋山 蓮 於 18-11-2006 11:22 PM 發表
大姐姐兄,小弟嗰d點算詳,TL兄嘅解説至係詳
仲驚你嫌我唔夠詳:)

秋山兄你咪玩我喇.....
我近排入咗隻佐菲大膠, 遲啲post俾你同眾兄弟過目 :he:

細個果陣經常睇唔到大结局, 包括電子分光人同銀面飛俠.....希望將來有中文字幕版DVD喇......

[ 本文章最後由 TL 於 19-11-2006 11:47 PM 編輯 ]
原文章由 TL 於 18-11-2006 07:53 PM 發表

答案係否! 當年麗的已经譯做"電子分光人", 套片集名就譯做"天外怪魔"
每次有怪獸出現果陣, 個天空會出現兩個"蛋球", 然後就講 "電子分光人你聽住....jfvei%&^ ...

有時2個旦球講一大輪東西之後, 會唔批准电子分光人變身, 好慘的.

如果成功變身的話, 旦球會講: "我依家批准你變身lar"
原文章由 Fukuiraptor 於 19-11-2006 20:17 發表

Do you still have the purse-like jacket?  Can show a pic?

那東西依然健在,不過我沒有DC(我很落後的),我諗要較稍後才可以post上來,另外還一個火燄超人的筆盒,當年讀幼稚園時爺爺買的。

P.S.  Fukuiraptor 大大簽名檔中間,那位有大紅眼睛的好似是叫"火燄超人",有錯的話,請各大大更正
幼稚園既玩具都可以keep到依家真係好利害~!
金銀兄弟:

原文章由 大姐姐 於 20-11-2006 01:10 AM 發表
另外還一個火燄超人的筆盒,當年讀幼稚園時爺爺買的。
P.S.  Fukuiraptor 大大簽名檔中間,那位有大紅眼睛的好似是叫"火燄超人&q ...

Yes, he is 火燄超人.  Save Ultraman, the giant hero I like the most is Fireman :)
原文章由 小刺蛋 於 20-11-2006 12:28 AM 發表

有時2個旦球講一大輪東西之後, 會唔批准电子分光人變身, 好慘的.

如果成功變身的話, 旦球會講: "我依家批准你變身lar"

have not see it but feel so funny~~~:)
原文章由 DinGa 於 19-11-2006 03:10 PM 發表
ugly

Don't know what u means?  U have other great sharing from u and share with us?  :?