Toysdaily 玩具日報

樓主: Fukuiraptor

特撮巨大超人專區

支持下啦
秋山兄 has real good memory  :DD

原文章由 koma_rider 於 18-11-2006 01:51 AM 發表
秋山........我懷疑你係 "改造人",D舊 post 成日摷得翻出嚟~~~:shiny:

大家同門師兄弟,點解我D記性爭咁遠~~~:blame:
原文章由 秋山 蓮 於 18-11-2006 01:42 發表
支持吓先,我强頂....................貼:shy:

個"銀面"點解咁似SIC拉打劍.......

0的手稿好正呢.......
原文章由 Ellis430 於 18-11-2006 09:54 AM 發表
個"銀面"點解咁似SIC拉打劍........

same feeling~~~:DD
原文章由 秋山 蓮 於 18-11-2006 01:39 發表

http://www.toysdaily.com/phpBB2/ ... er=asc&start=48

非常感謝閣下詳盡的解答,但我的疑問是"電子分光人"是否等於"電子科學人"?

P.S.我知道Mirrorman是電光科學人,必須用鏡才能變身(無記播映的)
只聽過"電子分光人"及"電光科學人"..."電子科學人"呢個名就冇乜印象...
原文章由 大姐姐 於 18-11-2006 02:40 PM 發表

非常感謝閣下詳盡的解答,但我的疑問是"電子分光人"是否等於"電子科學人"?

P.S.我知道Mirrorman是電光科學人,必須用鏡才能變身(無記播映的)

答案係否! 當年麗的已经譯做"電子分光人", 套片集名就譯做"天外怪魔"
每次有怪獸出現果陣, 個天空會出現兩個"蛋球", 然後就講 "電子分光人你聽住....jfvei%&^C7..." 諸如此類.

原文章由 Fukuiraptor 於 17-11-2006 11:49 PM 發表

Scheduled for February 2007 :)

OH!!! very good!!!!

[ 本文章最後由 TL 於 18-11-2006 07:54 PM 編輯 ]
原文章由 TL 於 18-11-2006 19:53 發表

答案係否! 當年麗的已经譯做"電子分光人", 套片集名就譯做"天外怪魔"
每次有怪獸出現果陣, 個天空會出現兩個"蛋球", 然後就講 "電子分光人你聽住....jfvei%&^ ...

Thanks
白件!??
A few more Spectreman :)

原文章由 大姐姐 於 18-11-2006 02:40 PM 發表
[quote]原文章由 秋山 蓮 於 18-11-2006 01:39 AM 發表

http://www.toysdaily.com/phpBB2/ ... er=asc&start=48

[/quote]

大姐姐兄,小弟嗰d點算詳,TL兄嘅解説至係詳
仲驚你嫌我唔夠詳:)

原文章由 TL 於 18-11-2006 07:53 PM 發表
每次有怪獸出現果陣, 個天空會出現兩個"蛋球", 然後就講 "電子分光人你聽住....jfvei%&^ ...
嫌你唔夠詳盡......or  嫌你唔夠詳 :shy:
原文章由 秋山 蓮 於 18-11-2006 01:42 AM 發表
支持吓先,我强頂....................貼:shy:

SIC feel :love:
Found these great pics of 銀面飛俠 from my vintage stuff :)

原文章由 Fukuiraptor 於 19-11-2006 08:53 發表
Found these great pics of 銀面飛俠 from my vintage stuff :)

http://img.photobucket.com/albums/v729/Fukuiraptor/ ...

呢本銀面飛俠薄仔我都有,應該仲有一個類似銀包的東西(膠套包著紙)跟隨,而薄仔是插在它裡面的。  當年讀幼稚園時買的。