Toysdaily 玩具日報

查看: 12090|回復: 33

[非官方產品] 祖國黑髮比達

早前傻吓傻吓賣咗隻正版,仲要係冇咩人要嘅時候賣,賣咗先醒覺對最後閃光手同抱手好有用,心痛加後悔,所以呢.......:he:

求求其其影,唔好見怪。

個盒比正版大好多,內容配件(指數量唔係質量)同正版相同。

玩完一輪有以下發現:
1. 手腳都係鬆,但上架離地擺姿態仲可以固定,唔似得我當時正版對腳會慢慢垂返落嚟。
2. 上色進步咗,冇咩黑點同漏色,而且面相同正版極接近。
3. 喱款超西版鞋頭係冇上陰影,黑髮版有喇。
4. 腰間伸縮關節意外地緊,仲好過正版。
5. 戰鬥服整體顏色比正版淡,正版較深較鮮。
6. 藍色衣服上黑色陰影唔及正版明顯。
7. 用來戴探測器個頭髮配件筍位唔多準,安面相上去時好難夾實,就算夾得實都有好大虛位。

最後我對此產品頗滿意,因為我本來最低要求係想要返對最後閃光手同抱手,而家仲有齊同正版極相近嘅黑髮面相以及玩得上手嘅素體,哈哈。

搵返之前影落嘅正版,即時高下立見,雖然係set晒棚去影,但兩者嘅分別斷唔會因為set咗棚。

正版與祖國版的分別:
1. 祖國版面相色彩細緻度遠不及正版,祖國版嘅吶喊面亦冇上鼻樑摺影。
2. 正版揸爛探測器個拳頭粉紅色部份係透明膠件,但祖國版只係白膠上噴紅色。
3. 正版身上陰影原來係藍色,覆蓋範圍較多,但祖國版就跟超西版係紫色,而且覆蓋範圍較少。

質素好高,師兄請問邊道入手,幾銀?thx
taifat 發表於 24-10-2014 08:23 AM
質素好高,師兄請問邊道入手,幾銀?thx

y拍,價錢!&%。。。。。。
iorik 發表於 24-10-2014 09:16 AM

thx, ching:handshake:
iorik 發表於 24-10-2014 09:16 AM

THX INFO...
抵入...
{:1_377:}
頭像被屏蔽
多出來的比達有無諗住cut左下面d甲變娜美星ver?
yugi 發表於 24-10-2014 12:45 PM
多出來的比達有無諗住cut左下面d甲變娜美星ver?

我得喱隻老翻冇多喇。
但講開娜美星時期嘅比達造型,我鍾意喱個。

其實袓國版仲有無出其他角色? 同埋佢出得咁似,我覺得好明顯係用左個真模出先咁似!
宇宙之王者 發表於 24-10-2014 02:54 PM
其實袓國版仲有無出其他角色? 同埋佢出得咁似,我覺得好明顯係用左個真模出先咁似!

龍珠得兩隻比達, 菲利好似仲未出, 其餘都係得個頭
yugi 發表於 24-10-2014 03:28 PM
龍珠得兩隻比達, 菲利好似仲未出, 其餘都係得個頭

你意思係比達就出齊,其他角色只有頭雕?
宇宙之王者 發表於 24-10-2014 03:40 PM
你意思係比達就出齊,其他角色只有頭雕?

印象中頭雕好似見到超西三、杜拉格斯,呢兩款...
明解! 超西三出得幾似、杜拉格斯直頭原創! 勁! :(
小堅 發表於 24-10-2014 03:42 PM
印象中頭雕好似見到超西三、杜拉格斯,呢兩款...

順便一問! 你的MARVEL圖點整落去? 我研究唔到! :49:
宇宙之王者 發表於 24-10-2014 03:52 PM
順便一問! 你的MARVEL圖點整落去? 我研究唔到!

首先你要搵個免費上傳圖片既網上傳左張圖先...
之後你要去 Toysdaily 玩具日報 › 設置 › 個人資料 › 個人信息個到...
入面有個個人簽名,你將個圖片網址貼上去...
記住前面要加[img],例如咁樣...
[img]圖片連結[/ img] <<< 請將[/ img]變成[/img]冇空格...
你試下...