Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[最新報價] 4月 魂 Shop 限定 SHF 幪面超人 劍 爆面Ver. (官圖P3)

takeshi 發表於 22-10-2014 12:19 PM
我自已睇法,g3設計本身已係人穿甲,係警視廳製作

已rider"變身"出來的,我一直都有趣味mask下究竟係 ...

除響鬼agito後期果d咪全部都係人著甲囉:x
yugi 發表於 22-10-2014 12:21 PM
除響鬼agito後期果d咪全部都係人著甲囉

我回覆度補充edit左...

在我來說W都吾算wo...有神秘力量..:shy:
takeshi 發表於 22-10-2014 12:19 PM
我自已睇法,g3設計本身已係人穿甲,係人間開發由警視廳製作的一套戰甲only...要帶出街穿上身

已其他rider一直係"變身"出來的(附有神秘力量),我一直都有趣味mask下究竟係點,都係穿甲式,定係其實係異變(例如肌肉異變)...所以劍呢塲爛mask我記憶幾深...當下心想--原來都係甘....

劍的設定, RIDER SYSTEM本身就是一套特殊裝甲服, 並非異變出來.
redfish 發表於 22-10-2014 12:33 PM
劍的設定, RIDER SYSTEM本身就是一套特殊裝甲服, 並非異變出來.

謝指正,劍..無仔細睇埋佢設定....:shy:
咁又出多隻,我寧願Bandai出配件好過:cool:
咁都有得出,笨大你好嘢!!
4千幾 yen 買個頭 kakaa ..... :@
takeshi 發表於 22-10-2014 12:27 PM
我回覆度補充edit左...

在我來說W都吾算wo...有神秘力量..

Kiva都應該唔係,撇開外型,我比較鍾意著甲,冇咁偏離現實,雖然已經好偏離,哈哈。
咁都有得出?3月份埋年結,做靚條數:cool:
頭像被屏蔽
改個頭又出一隻,笨大搵$能力真係一流。:70:
Finally !!! but i was waiting for 橘先生 verison :handshake:
單買頭得唔得先?
變身器係人研發出來, 只是著住套甲好正常, 正如某些 rider 劇情, 普通人拎住變身器都可變身, 只是 handle 唔到, 比變身器 reject

但舊 rider, 甚至古迦, 就係身體異變而變身, 設定上咁就唔係著住套甲
iorik 發表於 22-10-2014 01:05 PM
Kiva都應該唔係,撇開外型,我比較鍾意著甲,冇咁偏離現實,雖然已經好偏離,哈哈。

yesss...kiva...其實W我都覺得吾係....:shy: