Toysdaily 玩具日報

查看: 24534|回復: 58

[Aci Toys] JUDGE DREDD Lego Head [Art Figure] 特警判官樂高頭

BACKUP: http://figurehobbyclub.tw/forum/ ... mp;extra=#pid197408

2012年那套和95相距17年,但2012年那套無甚突破,但始終我對角色人設和故事有愛,所以也一入。

這廝有好有壞:
好:
-        頭盔、外甲忠於第二集設定
-        性價比合理

-        Lego 頭,畫蛇添足…
-        手套不能脫下,也沒有替換手
-        槍可以有伸縮槍管Gimmick,但可惜廠家沒再花心思了。
-        褲管窄了點,我PS了弄大一點

個人認為人太單薄,褲管太窄。左原圖; 右PS

槍管是換件,可惜…

本來光頭也很有型,但這肉瘤是什麼回事?????????????????

緊記腰帶不要完全上裝備,要先把腰帶穿過外甲下的腰帶圈。

盡量對照劇照了。

急救箱不能打開,如果有Predator的急救箱,價錢又要漲一漲了…

我最初在yahoo拍賣網訂$86x咋,心大心細所以冇訂,現在後悔中啦...
-----------------      

這個無甚誠意…

腰帶扣像是金屬的,強度夠。

音爆彈可取出。

呼吸氣

因要雨傘運動,就只能PS這些了。希望多交流吧~再見~

黑騎前輩出正PO:handshake:D相靚+有心的報告。琴晚去SEVEN問價,賣($),呢個價本想考慮,但個老闆沒D禮貌,最後費事理佢,聽說當初開訂時唔使8舊水,如果仲有咁既價錢(8字頭)我即買,另外老實講,好地地加個廇係頭頂,好難睇,驚個頭盔易歪都唔使咁下話:72:
頭上塊嘢好喜感{:1_374:}

:handshake:。。。。。。。。。。。。。。。。。
support!!! {:1_377:}
OMG.....頭頂粒野真係好白癡.........
被誰打了一槌腫了個包嗎? 安全帽都不安全了 cccc
謝謝師兄美圖!

btw,個Lego頭一路睇一路笑~:x
已入手,希望會出使太龍版一套
28星雲 發表於 11-10-2014 02:45 PM
黑騎前輩出正POD相靚+有心的報告。琴晚去SEVEN問價,賣($),呢個價本想考慮,但個老闆沒D禮貌, ...

當初訂價係九舊找四草。
ultramanwai 發表於 11-10-2014 07:19 PM
當初訂價係九舊找四草。

THX~大大,咁即係我比我同事昆左了,佢仲話七舊幾水:angry:
28星雲 發表於 11-10-2014 07:32 PM
THX~大大,咁即係我比我同事昆左了,佢仲話七舊幾水

果時見有D師兄講真係唔洗8魚
044044a06 發表於 11-10-2014 07:48 PM
果時見有D師兄講真係唔洗8魚

如果唔使8魚,依家真係少見,真想入番隻,但個頭想點{:1_224:} 買左番黎都要自己整走佢
我見到個頭真係笑左出黎