Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖

[分享討論] 如何毀滅一隊警察

what 發表於 31-10-2014 11:28 AM
要求警察有公正, 公平執法但選擇性守法的佔領人仕, 雖然自守唔等於唔破壞法治, 但一開始講好會自守承擔責 ...

what 兄宜家好明顯政府拎全社會來玩, 如果唔係d 差人點會敢樣選擇性做野
又如果政府高官敢英明神武, 又點解一個政制問題, 攪到宜家一獲粥
問題就係次次都當民意唔係野,
what 兄, 小弟真的不想惡言相向, 因為問題真的是需要解決, 唔係要將社會兩極化, 將令無權的一方打到永不超生
好似你鍾意玩 LEGO 的STAR WARS, 我就鍾意玩 CITY
你鍾意玩菜, 我都鍾意玩, 人生出來就個個唔同, 而家是要一個公平, 公正, 公開的制度, 都敢難?
what 兄你有大智慧請指點一下小弟, 另外真的希望你地叫下你d人, 暴力係解決唔到問題, 只會將仇恨加深
快d叫你老細689出來傾掂佢啦, 宅男都可以做特首, 自己人唔笑佢, 出到去,都比人笑到面都黃啦
最後你地唔好再攪事啦, 實實際際拎d有用,可行的方法去解決宜家個局面重好啦
waihow 發表於 31-10-2014 02:45 PM
what 兄宜家好明顯政府拎全社會來玩, 如果唔係d 差人點會敢樣選擇性做野
又如果政府高官敢英明神武, 又 ...

what 兄宜家好明顯政府拎全社會來玩, 如果唔係d 差人點會敢樣選擇性做野 <- 佔馬路阻人番工番學明顯政府拎全社會來玩, 示威者又話自首但勸又唔走又阻止警察清番條人民的馬路, 根本佔領犯法警察唔清埸好有問題, 條路唔係剩係你地可以用, 周永康連吳景雋都講唔服民主同馬路有乜關係仲講乜大是大非?
又如果政府高官敢英明神武, 又點解一個政制問題, 攪到宜家一獲粥 <- 高官無話無問題, 但佔中整沉自己隻船迫人就範方法都係有問題
問題就係次次都當民意唔係野, <-最新民意70%反佔中, 示威者有無理過民意叫你地走?
what 兄, 小弟真的不想惡言相向, 因為問題真的是需要解決, 唔係要將社會兩極化, 將令無權的一方打到永不超生 <-法治守法係民主之本, 喜記老闆, 大律師公會前主席被支持佔中者打到永不超生時有無手下留情?
好似你鍾意玩 LEGO 的STAR WARS, 我就鍾意玩 CITY <-OK
你鍾意玩菜, 我都鍾意玩, 人生出來就個個唔同, 而家是要一個公平, 公正, 公開的制度, 都敢難? <- 點唔公平, 公正, 公開的制度? 世上真可能有完全公平, 公正, 公開制度?
what 兄你有大智慧請指點一下小弟, 另外真的希望你地叫下你d人, 暴力係解決唔到問題, 只會將仇恨加深 <- 暴力唔係只係某&#21874;媒體講只有反佔暴力, 其實佔馬路唔俾清場已係暴力, 仲有之前佔領者辱警片已分享過, 如你堅持佔領者無暴力我無&#22050;好講
快d叫你老細689出來傾掂佢啦, 宅男都可以做特首, 自己人唔笑佢, 出到去,都比人笑到面都黃啦 <- 人無完人, 你地即管笑, 我支持佢因為佢真係有心做又想做好, 而我希望你地10年後唔好後悔今日處處針對CY, 嚴人寬己邊個唔識?
最後你地唔好再攪事啦, 實實際際拎d有用,可行的方法去解決宜家個局面重好啦 <- 自己搞事叫人唔好搞事好好笑, 雙非/雙非眾援問題源頭係公民黨就屈政府, CY停雙非,搞掂823又唔講, 政府東北起樓又唔俾, 樓價GOGOGO對我呢&#21874;業主有乜壞, 但我都覺人唔可以咁自私, 青年人住屋問題要解決, 但點解你地要出&#22175;反反反? 搞死香港人人共窮對你地有乜好處?

P.S. TD呢個版開始有番理性討論係好事, 我信真理愈辯愈明