Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: bbq1120

[玩具攝影] FIGMA IRONMAN MARK 7 評價

alec_cm 發表於 29-10-2014 12:59 PM
ching 想問下背甲係都可以蚊出黎GA?

我隻普通版是不能蚊出的,不知特別版又如何...:unhappy:
wilson3a10 發表於 29-10-2014 12:16 PM
https://www.flickr.com/photos/suppaduppa666/15640531635/sizes/l

C兄,我覺得今次FIGMA個頭雕比想像中好!{:1_377:}
我隻NORMAL VER背甲, 係可以拆!
万次卍 發表於 30-10-2014 09:01 AM
我隻NORMAL VER背甲, 係可以拆!

原來得架?:@我真係睇唔到響邊到分開...:(
分開的地方就係限定版打開背冀的PARTS之接合位.....
玩過 FIGMA AVENGERS. MK7. 同 SHF MK 6. 42. WM. 愛國者等比較. 覺得SHF 比FIGMA 系好D. 別系MK6. 真系好正.
比較:
1.) mk6 / SHF IRONMAN 腳有2段關節
2.) 腳根用軟膠. 貼地腳POST時唔會頂住. 旦FIGMA就張腳根位.(庫腳位) 做大.
3.) 腰可動更大.
4.) 股位BANDAI 除了BALL JOIN. 更有高低JOIN位.
5.) 兩邊 "博"頭甲FIGMA用軟膠. 長時間把玩. 會怕耗損. 而且好妙幼吓. 斷左玩完. BANDAI 用個簡單JOIN位.
6.) 心口方舟BANDAI 靚好多.

旦可惜. BANDAI 無MK7....
嘩,正呀! 樓主配得好!
多謝分享。
唔知mark43 figma定笨大會出呢? 我覺得mark43配色靚過mark 42
wilson3a10 發表於 17-12-2014 10:46 AM
唔知mark43 figma定笨大會出呢? 我覺得mark43配色靚過mark 42

笨大會出 上次展覽有消息 出avengers2既角色