Toysdaily 玩具日報

查看: 18041|回復: 23

[玩具攝影] FIGMA IRONMAN MARK 7 評價

今次想討論吓 FIGMA IRONMAN MARK 7,我只訂普通版,無特別佩件,不過對我影響唔大,:38:

先講造型,應該係1/12中做得最好既一隻,MK 7既肌肉感忠實反映出來.{:1_220:}

雕工精緻,無乜投訴.{:1_208:}

可動方面,交足功課,爆地無難度,但關節比任何一隻FIGMA都鬆,但又未去到山口式既腳軟,食柒海健諾都攪唔掂...{:1_224:}

到膠質地,好不幸,我相信係會熔膠同退色,大家要有心理準備...{:1_237:}

講比例,高大過SHF約半個頭,放埋一齊比大家睇.:78:

同復仇者比,重高過雷神,東尼仔可能食得地溝油多,快高長大了.:p

講價錢,因為我係好早訂既,所以比後期貴,(係呀!後期訂既平十雞,不過算啦,訂野我唔會輸打嬴要既!:34:)

影幾個名場面睇吓:36:

總括來講,呢隻都係一隻買左唔會後悔既好物,(炒價入特別版除外)
多謝觀賞!!!:77:
[size=14.3999996185303px]我覺得普通版5魚值回票價 (相對THOR同CA唔值咁貴)

I'm waiting for mine too.  :)  And, add marks for your report.  :)

我以為figma隻Mk7腳板已經夠大,
點知shf隻6仲誇張:70:,
比例錯到無倫.
edmondphk 發表於 2-10-2014 02:10 PM
我覺得普通版5魚值回票價 (相對THOR同CA唔值咁貴)

我係5魚半入手既,不過都覺得值,因為佢真係市面上最靚既6吋MK 7,FIGMA隊長我無入,因為覺得孩佬好過佢!:he:
Douglas.M.Saint 發表於 2-10-2014 03:55 PM
I'm waiting for mine too.    And, add marks for your report.

多謝版主支持!:64:
rrhk2013 發表於 2-10-2014 05:17 PM
我以為figma隻Mk7腳板已經夠大,
點知shf隻Mk5仲誇張,
比例錯到無倫.

當年技術算係咁架啦,最低限度我覺得SHF MK6係6吋中最高總分既,(同山口/孩佬比較):34:
會甩油? 唔好呀~.~ 點避免:26:{}{:1_240:}
wilson3a10 發表於 2-10-2014 09:17 PM
會甩油? 唔好呀~.~ 點避免{}

唔係甩色,係會熔膠同退色,
熔膠=痴立立
退色=顏色變濺
點避免?小D比光照到,小D同濕氣接觸,不過響香港係好難避免架...:(
官圖所見銀色部分非常出色,請問實物是否爭好遠?見過未拆盒果d好似唔多掂,請問是否這樣?謝謝。
銀色部份? 你指大腿前部份? 銀色其實唔係好多
kwluk717 發表於 21-10-2014 09:12 PM
官圖所見銀色部分非常出色,請問實物是否爭好遠?見過未拆盒果d好似唔多掂,請問是否這樣?謝謝。

其實成隻FIGMA MK7上色都非常好,不過係用左會塑色既膠質(好似HOTTOYS果類),所以紅色9成會退色...
我這買了這隻mark 7後十分後悔
ching 想問下背甲係都可以蚊出黎GA?