Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 玩具箱系列 - Evolution Toy 六神合體

唔該哂,勇者師兄!:71:
回復 1# 鐘樂佳

對於已擁有合金魂,
   拆件預咗變形方面似lego, 所以我會著眼造型同可動性兩方面.
不過睇返師兄報告, 似乎造型唔夠應有霸氣, 合體完似散仔一名, 最尷尬係玩完啲散件難處理, 減低把玩意欲;

可動上, 的確較合金魂高, 但哩個係基本要求, 否則冇買入理由.

所以珠玉在前, 哩隻被顧客群拋棄都係命中註定.
頭像被屏蔽
多謝師兄詳細分享! :71: :71: :71:
先多謝各CHING們的回應
還以為這隻六神不受歡迎,回覆不會太多

買E.T六神,應該是對六神的情意結遠超玩具本身

可能有師兄跟小弟細個時情況相似,
無機會買當年的合金版六神,但會玩過類似已組裝的模型玩具。
多數都無得分體,就算有得分體永遠都無左隻基恩
(平價玩具,不能要求太高,家人肯買已很好了,只係可惜得五神,好似略有所失)

現在E.T版,雖然合體過程強差人意,
但做到6隻分體、合體,加上價錢上接受到
才決定入手  (分到6隻係好緊要的,不再是5神合體 T.T)
(遲些的ES合金,如無意外都會訂)

可能如樓上曾有師兄說,玩具越來越貴,
大約1千或樓下的玩具有點麻目了,
加上這隻是先訂,後補餘額,分2次俾錢無咁肉痛。

至於出REPORT,見好多師兄都介乎考慮與放棄之間
才獻醜地寫些玩後感,希望幫到大家作個參考
(結果很多師兄有明確答案  XD)
Evolution toy, 本人一直無視......  :62:
看得出ching對六神超有愛,荷包也肯定很鬆動,加上情人眼裡出西施,出了一個這樣詳細的報告!

我對ET六神無愛,但支持ching report。
我個人認為這廠商的老闆是不懂現家的玩具,他旗下的設計人員也可能是學徒班底!這樣的設計方案簡直是浪費地球資源!全部出產也只會成為死貨,沒有一個機體測評我看完後,我也想要一個的感覺,可能我對玩具也不是很熱憧罷了!:34:
上色好流.......
多謝師兄詳細分享{:1_226:}
感覺有啲本末倒置,貴價六神玩具,當然貴在個變形系統啦,如果只著重可動,咁不如好似以前yamato個群雄動啦,如果要精美啲嘅,sr系列都得啦,起碼可以專注攪外形同可動,唔似而家咁,兩頭唔到岸。
頭像被屏蔽
多謝師兄share :77:
依件只訂了金屬色
其實隻嘢合體有幾大隻?
合體後的六神![img][/img]
嘩,這隻超膠六神拍埋去隻萬能俠不是高好多,以這樣質素(要拆件,上色,細緻:70:)仲要賣十魚多D:50:,咁合金魂隻六神,真係超哂班:$
說真的,每次看到都好想買,但是買下去又要好有勇氣啊。