Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] DC長腿動漫女神wonder woman

DC 最近有一套justice league的動畫justice league war, 是根據漫畫new52 的justice league改編的. 故事講到幾個superhero本身都係"各自為政"的, 但由於有外星怪獸的入侵而集合一齊來擊退敵人(darkseid).

figure本身就.....呀...唔講太多, 自己睇片啦...

https://www.youtube.com/watch?v=8MPRdNJjGR4

batman就一定會入(11月出), 其他角色就感覺怪怪, 只有green lantern同wonder woman比較吸引, 最後只入了wonder woman~

figure第一眼感覺係佢對腳好長, 直頭係"足球小將"果種比例哈哈~ XD

配件只有一把劍, 我用了其他figure的BAF件比WW set下造型~

面相都唔差, 個樣有少少"萌"~

漫畫版, 動畫版WW比較

2隻figure係一樣高的, 不過動畫版瘦d, 整體感覺上拉長o左.
右邊果一隻正好多{:1_226:}
個比例真係比佢嚇一嚇 :35:
其實我又接受到, 只不過其他角色對眼怪怪地, 有種"射哩"感覺. 另外足踝無joint始終爭d, 所以最終都無入~
面相比起想象中好喎!
不過自己始終睇唔慣卡通既比例~
多謝分享!
個人覺得 WAR 呢套出得唔好, 唔知點解會出.
可能一向DCD/DCC figure都係無咩可動, 而且justice league war又幾好睇. 一百多少少的價錢我覺得都抵玩. 只不過睇到大貨實物有幾隻真係接受唔到(superman, flash...) 所以最後只入了WW, 不過都可能會入埋GL~ (不過就真係要"no fear"先得~ XD)
:x Jeffloh 兄想做 Green Lantern, the man without fear? 咁你要俘學我改 ID 做 gl feffloh~~
Jeffloh 兄想做 Green Lantern, the man without fear? 咁你要俘學我改 ID 做 gl feffloh~~
gl_edmond 發表於 25-6-2014 11:51 AM

我暫時未有咁o既勇氣, 所以仲未被Guardians選中~ XD 而且我本身係傾向batman果邊多d哈哈~ XD