Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: eb1815

[分享討論] 咁多樣玩具, 中 lego 毒都幾煩...

Chandlermok 發表於 14-7-2014 11:34 AM
我最近都買多左,主力係城堡系列

近呢一年INS點多左好多LEGO店,仲要間間都好多人,唔知咩原因.

最煩系強國人都中o左 lego 毒, 要泥香港買番去解毒, 所以INS點多左好多LEGO店,仲要間間都好多人{:1_195:}
Mo.P 發表於 19-6-2014 05:59 PM
有, 玩具櫃已爆櫃 (主要合金機械人), 後尾玩番LEGO, 大盒既多數買左唔開, 無位擺, 因為唔買到時絕版炒到飛 ...

師兄好主意啊:shiny:
淨係Lego可以唔玩或者玩厭想轉款、唔夠位擺時,
可以拆開返一粒粒再放好已經慳位過其他玩具好多啦,
想拎返佢出嚟再砌返,基本上如果唔係太粗魯整花膠件,
基本上同第一次砌無乜分別,仲想點﹖
如果HT figure或者其他玩具有得肢解完又還原原狀去慳位就好囉
過程最好玩,砌完欣賞一星期左右嫌阻訂
真係幾煩,拆散再裝動力不大,因為新set早已買左好多,更吸引我砌
拆左一堆散件都無人要,如果樂高有回收就好